Mijović: Težak poraz, nismo uspjeli da uhvatimo ritam u napadu u posljednjoj četvrtini

Budućnost Voli izgubila od Arisa 65:63 u 6. kolu Evrokupa

10941 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: KK Budućnost Voli
Petar Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija pretrpjeli su večeras prvi poraz u "Morači" u Evrokupu ove sezone - tim Petra Mijovića je izgubio od Arisa 65:63.

Budućnost je u prvom poluvremenu imala 16 poena prednosti, a u trećoj četvrtini i 10 poena viška (51:41). I pored toga "plavi" nisu uspjeli da prelome meč, već su u posljednjoj četvrtini postigli samo sedam poena i izgubili.

"Težak poraz. Veliki udarac za naše ambicije u Evrokupu. Imali smo izuzetnih prvih 15 minuta. Mislim da je ključ u posljednjih 10 minuta, gdje smo u napadu bili loši", rekao je nakon utakmice trener Budućnosti Petar Mijović.

Budućnost je nakon ovog poraza u Evrokupu na skoru 2-4, a narednog utorka gostuje Ulmu.

"Znali smo da Aris igra sve utakmice na mali broj poena, da umrtvi ritam, to je uradio Turk Telekomu, Litkabelisu, Gran Kanariji i Klužu. U posljednja 3-4 minuta prvog poluvremena smo imali 16 poena prednosti, a na odmor otišli sa plus pet što je njima dalo motivaciju", kazao je Mijović.

Mogla je Budućnost ranije da riješi meč, imala i 10 razlike u trećem periodu...

"Vratili su se, ali mi smo odbili nalet, otišli na plus 10 i potpuno stali. Ne znam šta je razlog, da li je strah od pobjede, jer nemamo pravo na kiks, uglavnom smo birali loša rješenja u napadu. Gdje je pas trebalo da ide, nije išao, protok lopte nije postojao uopšte, nismo napadali dovoljno agresivno po dubini driblingom, nismo se adaptirali na odbranu", kazao je Mijović.

Trener Budućnosti se osvrnuo i na soliranje nekih igrača.

"Mislim da smo u jednom važnom momentu krenuli da igramo jedan na pet da dokažemo da, možda, trebamo da imamo malo veću minutažu. Iz toga se izrodilo što se izrodilo, sa takvim stavom na kraju možeš samo da naštetiš ekipi, nikako da pomogneš da ekipa iz te pozicije dođe u situaciju da kontroliše i dobije meč na kraju", poručio je Mijović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: