SC Derbi u Čačku, Žakelj upozorava: Borac igra dobru košarku

AdmiralBet ABA liga (7. kolo): "Studenti" žele da izbjegnu treći poraz zaredom u gostima

2388 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Samo Budućnost Voli, Partizan i Crvena zvezda imaju bolji učinak od košarkaša SC Derbija nakon šest kola AdmiralBet ABA lige.

"Studenti" su na skoru od četiri pobjede i dva poraza, a večeras od 18 sati žele da izbjegnu treći uzastopni neuspjeh na gostovanjima u regionalnom takmičenju.

Protivnik je Borac u Čačku, tim koji je sezonu otvorio sa dva trijumfa, a onda vezao četiri poraza. Jedna serija će biti prekinuta u gradu kraj Morave.

"Gostovanje u Čačku je uvijek teško. Igramo protiv tima koji se nedavno pojačao u odnosu na početak sezone i koji igra dobru košarku - brzu i dosta agresivnu. Borac je dobro popunjen na svim pozicijama, a da je u dobroj formi je pokazao u poslejdnja dva meča protiv timova iz gornjeg dijela tabele (Igokea i Cedevita Olimpija). Od početka meča energija i fokus moraju da budu pravi", rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Podgoričani su na strani savladali Split na otvaranju regionalnog takmičenja, potom su gubili od Igokee i Cedevita Olimpije.

"Biće veoma intenzivan i fizički zahtjevan meč, jer Borac igra agresivno na oba kraja terena. Moramo da se potrudimo da do izražaja dođe naš kvalitet u napadu, ali i da u odbrani spriječimo njihove napade jedan na jedan, gdje mogu da nam naprave dosta problema", istakao je krilni košarkaš SC Derbije Obri Dokins.

Borac je nedavno doveo bivšeg košarkaša SC Derbija - centra Danila Tasića.

"Okosnicu ekipe čine tri američka košarkaša koji su, ispostavilo se, dobra pojačanja, ali ne treba zaboraviti ni domaće igrače u Borcu koji igraju dosta dobro ove sezone. Neće biti lako, Čačak je težak teren za igranje, ali smo se dobro spremili", kazao je iskusni plejmejker Nikola Pavlićević.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: