Ivanović i Baskonija osvojili Pirej, preokreta Partizana u 500. meču Željka Obradovića

Olimpija prekinula seriju poraza ubjedljivim trijumfom nad Valensijom, Real Madrid deklasirao Virtus

12178 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan
Ažurirano: 09.11.2023. 23:20h

Drugi meč u Evroligi za Duška Ivanovića na klupi Baskonije i druga pobjeda.

Nakon što je na debiju u uzbudljivoj završnici srušio Partizan, sada je crnogorski trener nadmudrio i Olimpijakos.

Baskonija je slavila u Pireju 75:74, a koš za pobjedu je postigao Kodi Miler-Mekintajer 0,7 sekundi prije kraja kraja za treći trijumf tima iz Vitorije u elitnom takmičenju.

Zahvaljujući velikoj seriji Baskonija je u drugoj četvrtini imala i 18 poena prednosti (50:32), na poluvremenu i plus 15, ali je domaćin u trećoj četvrtini prišao, a sredinom posljednje četvrtine i preokrenuo.

Imao je Olimpijakos i dva napada na plus jedan, ali je Čima Moneke ostavio Baskoniju u igri, prije nego je Miler-Mekintajer pogodio za trijumf...

Moneke je u pobjedničkom timu postigao 20 poena, na drugoj strani se istakao Ajeza Kenan sa 23...

Ono što nije uspio Olimpijakos jeste Partizan koji je u prepunoj "Štark areni" savladao Fenerbahče u 500. utakmici Željka Obradovića u Evroligi.

"Crno-bijeli" su pobijedili 85:84, iako su gotovo 30 minuta bili u minusu koji je u drugoj četvrtini iznosio 15, a u trećoj i 14 poena.

Frenk Kaminski je sa 15 koševa bio najefikasniji u redovima šampiona ABA lige, Džejms Naneli i Alen Smailagić su postigli po 13, Danilo Anđušić devet uz sjajnu rolu u drugom poluvremenu.

Tragičar gostiju je bio bivši košarkaš Partizana Jam Madar koji je u posljednjem minutu prvo izgubio loptu, a onda i promašio otvoren šut...

Partizan je stigao do treće pobjede, Fener je doživio drugi poraz...

Anadolu Efes je nakon produžetka izašao na kraj sa Žagirisom (86:82), Makabi je savladao Bajern u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" (93:90), dok je Real Madrid bio ubjedljiv na svom terenu protiv Virtusa (100:74).

Konačno je seriju poraza (četiri u nizu) prekinula Olimpija Milano koja je deklasirala Valensiju (83:52) uz 19 poena Nikole Mirotića.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: