Janis ubacio 54 poena i izgubio, jastrebovi preletjeli Meksiko Siti

Pobjede Indijane i Atlante u jedina dva NBA meča koja su odigrana prethodne noći

5292 pregleda 2 komentar(a)
Sjajni Halibarton je "izbrisao" 54 poena Janisa Adetokumba, Foto: Reuters
Sjajni Halibarton je "izbrisao" 54 poena Janisa Adetokumba, Foto: Reuters

Sedmi put u NBA karijeri Janis Adetokumbo je ubacio više od 50 poena na jednom meču, ali ovog puta nije slavio... Tačnije sa nekoliko loših odluka u finišu pomogao je Indijani da savlada njegov Milvoki - 126:124

Njegovo veče tokom kojeg je ubacio 54 poena "poništio" je as Pejsersa Tajris Halibarton sa 29 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Pratili su ga Benedikt Maturin sa 26 poena i 11 skokova i Majls Tarner sa 21 poenom.

Kod Baksa "najbliži" Janisu (koji je imao i 12 skokova i tri asistencije) po broju poena bio je Kris Midlton sa koji je postigao 19, ali i promašio posljednji šut na meču za izjednačenje.

"Morali smo da se nosimo sa igračem koji je imao izuzetno veče. Radili smo najbolje što smo mogli i napravili određeni haos u defanzivi. Morate da rizikujete ili će on završiti sa 60 poena. Veoma sam srećan što je pobeda, ipak, tu", poručio je trener Indijane Rik Karlajl.

Meč u Indijanapolisu bio je i jedini koji se prethodne noći igrao u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto je drugi bio spektakl u Meksiko Sitiju.

NBA je u cilju promocije lige u Meksiko poslala Atlantu i Orlando, a u ovoj državi Srdenje Amerike slavili su "jastrebovi" - 120:119 u "CMX areni".

Atlantu je do trijumfa vodio Trej Jang sa 41 poenom, četiri skoka i osam asistencija, dok je Džejlen Džonson dodaa 19 poena i devet skokova.

Na drugoj strani, Džejlen Sags je upisao 21 poen, Paolo Bankero je ubacio 17, a nekadašnji centar Budućnosti Goga Bitadze imao je 12 poena i pet skokova.

Bonus video: