Dok se čeka novi trener, Budućnost protiv Splita vodi Todorović: Favoriti smo, ali to moramo da pokažemo

Košarkaši Budućnost Volija nastavljaju život nakon odlaska Petra Mijovića - u 7. kolu ABA lige u Podgoricu stiže Split, subota od 19 sati

11692 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Todorović, Foto: KK Budućnost Voli
Todorović, Foto: KK Budućnost Voli

Nakon samo 15 utakmica u novoj sezoni košarkaši Budućnost Volija nalaze se na novom početku.

Podgorički klub je u četvrtak veče ostao bez trenera nakon što je Petar Mijović podnio ostavku, a već sjutra (subota, 19h) stižu nove obaveze u ABA ligi.

I dok se očekuje da će čelni ljudi Budućnosti promovisati novog šefa stručnog štaba - u opticaju su imena Igora Jovovića i Jurice Golemca, a jedini trener koji je u eri Dragana Bokana ostao duže od dvije godine u klubu najbliži je klupi "plavih" - ekipu će protiv Splita u "Morači" voditi Vladimir Todorović.

Osim Jovovića, mladog stručnjaka koji je trenersku karijeru počeo 2013. u Budućnosti, potencijalni nasljednik Mijovića mogao bi da bude Slovenac Jurica Golemac, dok je manje vjerovatno da će doći do povratka Dejana Radonjića ili da će Andrej Žakelj napustiti SC Derbi i preću u stariji klub iz Podgorice.

U svakom slučaju, Todorović - doskorašnji asistent u Mijovićevom stručnom štabu - dobro zna koliko važan meč očekuje njegovu ekipu protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.

"Čeka nas izuzetno bitna utakmica, koja dolazi u teškom trenutku. Radi se o respektabilnoj ekipi koja je dobro vođena od strane iskusnog trenera (Slavena Rimca), sa jasnim ulogama i liderima, a vratio se i veoma iskusni bek Šenon Šorter koji je već tri godine sa ekipom", poručio je Todorović.

Bez obzira na trenutak, čini se da će se oko pobjede pitati prije svega Budućnost.

"Izuzetno je važno da izađemo na teren sa velikom energijom, da u defanzivi damo sve od sebe. Iako smo favoriti na papiru to moramo pokazati i na terenu, pred domaćim navijačima", dodao je Todorović.

Popović: Moramo da se skupimo i odbranimo domaći teren

Utakmica sa Splitom dolazi i nakon što je Budućnost vezala tri poraza.

"Da, meč dolazi u nezgodnom trenutku, ali igrali smo sa Splitom u priprednom periodu, poznajemo ekipu i potrudićemo se da se u ova dva dana spremimo što bolje možemo kako bismo se vratili na pobjedjički kolosjek", poručio je Petar Popović.

Kapiten Budućnost kaže i da u ekipi znaju odakle prijeti najveća opasnost.

"Potrebno je zaštititi defanzivni skok, jer je Split druga skakačka ekipa u napadu ove sezone. Takav je trenutak da se moramo skupiti i odbraniti domaći teren", zaključio je Popović.

ABA, 7. kolo

Danas

18.00h Borac - SC Derbi

Subota

17.00h FMP - Cedevita-Olimpija

19.00h Budućnost Voli - Split

Nedjelja

17.00h Zadar - Crvena zvezda

19.00h Mornar Barsko zlato - Mega

21.00h Partizan - Igokea

Ponedjeljak

18.00h Krka - Cibona

Standings provided by Sofascore

Bonus video: