Mijović zahvalio Podgoričanima: KK Budućnost - posebnost i emocija

"Posebni su trenuci nakon pobjeda, posebne su i tuge nakon poraza. I pozitivni momenti i sve tuge nakon poraza dolazile su iz istog osjećaja i motivacije: ne razočarati ljude koji vole Budućnost", napisao je bivši trener "plavih" na Fejsbuku

12518 pregleda 83 reakcija 13 komentar(a)
Foto: ABA/Filip Roganović
Foto: ABA/Filip Roganović

Petar Mijović je u četvrtak kasno uveče napustio Budućnost Voli, a danas se od podgoričkog kluba oprostio preko društvene mreže Fejsbuk.

Njegov treći mandat na klupi "plavih" je završen poslije poraza od Arisa u srijedu u Evrokupu, a Mijović je u statusu jasno dao do znanja da je Budućnost za njega prije svega - emocija.

"Biti trener Budućnosti posebna je čast, privilegija i obaveza. Sjesti na klupu na kojoj su prije vas bila velika imena jugoslovenske košarke poseban je izazov i odgovornost. Stati ispred rijeke navijača koji Budućnost doživljavaju svojom je najposebniji momenat u životu jednog trenera. U više navrata, različitih momenata, čak tri puta vraćao sam se na tu klupu. I onda kad nam je koronavirus uzeo mogućnost da kao drugoplasirani u regularnom dijelu igramo za titulu, i onda kada je trebalo stati iza minus 40 u prošlogodišnjem polufinalu, i sada kad nakon sjajnog starta u ABA ligi treba napraviti reakciju i u Evrokupu naći tu jednu pobjedu na strani", napisao je Mijović.

Dodao je:

"Posebni su trenuci nakon pobjeda, posebne su i tuge nakon poraza. I pozitivni momenti i sve tuge nakon poraza dolazile su iz istog osjećaja i motivacije: ne razočarati ljude koji vole Budućnost. Da bi pozitivni momenti bili duži, a tuge kraće važno je bilo imati ljude oko sebe. Ja sam ih imao i beskrajno im vjerovao. Sa Gašom, Slavkom, Markom, Suadom, Vladom, Lukom, Musom, Peđom, Giletom, Lukom N, Bojketom, doktorima, svaki trener bi poželio borbe za "litar krvi". Veliko hvala čovjeku koji mi je vjerovao i kad mnogi nisu - predsjedniku kluba Draganu Bokanu. Beskrajno hvala i poštovanje navijačima. Ni Burg, ni Ankara ni Kluž im nisu bili daleko. Hvala igračima jer su me činili i boljim trenerom i boljim čovjekom. KK Budućnost - posebnost i emocija, zauvijek", istakao je Mijović.

Bonus video: