Zvezda propustila šansu u Barseloni, PAO slavio u Berlinu, Monako nastavio seriju

Evroliga u košarci

8603 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Barselona
Foto: Barselona

Crvena zvezda je imala 17 poena minusa u drugoj četvrtini, a kasnije je došla u situaciju i da vjeruje u veliku pobjedu u Barseloni.

Stala je, ipak, na korak od iznenađenja - Barsa je upisala šestu pobjedu (86:81), a beogradskom timu nanijela peti poraz.

Bolja igra od sredine drugog perioda je učinila da "crveno-bijeli" u nastavku u nekoliko navratak dođu na korak od preokreta, ali kad god je trebalo da naprave iskorak uslijedile su kardinalne greške u napadu - u dva navrata Miloša Teodosića, potom i Šabaza Nejpira, što su Katalonci znali da iskoriste.

Džabaki Parker je bio nerješiva enigma za Zvezdu, postigao je 20 poena uz samo tri promašaja iz igre, Vili Ernangomes je upisao 18, a Jan Veseli 14.

Kod Zvezde, u čijem timu nije bilo crnogorskog reprezentativca Marka Simonovića, najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 22.

Teodosić je ostvario dabl-dabl (13 koševa i 10 asistencija), a trojke je šutirao 10-3...

Panatinaikos je na skoru 3-4 nakon što je opravdao ulogu favorita u Berlinu protiv Albe - 99:85.

Sve vrijeme su "zeleni" kontrolisali meč, Alba prijetila krajem treće i početkom posljednje četvrtine, ali je bila daleko od šanse da se vrati u utakmicu.

Kostao Mitoglu je imao učinak od 24 poena i 10 skokova u timu Ergina Atamana, dok je Sterling Braun sa 17 predvodio Njemce.

Monako je protiv Asvela (80:70) slavio peti put zaredom, a vodio ga je Alfa Dijalo (21, devet uhvaćenih lopti).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: