Pavićević pred Megu: Podigli smo nivo igre, idemo u željenom pravcu

Mornar sjutra (19) dočekuje Megu u 7. kolu Admiralbet ABA lige

4339 pregleda 28 reakcija 4 komentar(a)
Košarkaši Mornara, Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro
Košarkaši Mornara, Foto: Mornar-Barsko zlato/Media Pro

Košarkaši Mornara sjutra (19) u "Topolici" igraju sa Megom utakmicu sedmog kola Admiralbet ABA lige.

Nakon poraza od Cibone u prethodnom kolu, te poraza od Sabaha u FIBA Evropa kupu, ekipa Mihaila Pavićevića dočekuje ekipu, koja je u dosadašnjem dijelu sezone u ABA ligi zabilježila po tri pobjede i poraza.

Mega je savladala Partizan, FMP i Zadar, a poražena je od Cedevita-Olimpije, Budućnosti i Borca. Sva tri poraza bila su na jednu loptu.

"Ekipa Mege ima najbolji skauting u Evropi, sastavljena je od izuzetno talentovanih igrača. Kada tom talentu dodate i mladost svjesni smo koliko je težak zadatak pred nama. U svojim redovima, po mom skromnom mišljenju, imaju i jednog od najboljih mladih plejmejkera Evrope, Nikolu Topića, koji je pozajmljen od strane Crvene zvezde, ali, s obzirom na partije, vjerujem da će ga Crvena zvezda brzo vratiti u svoje redove. Mi smo podigli nivo igre, idemo u željenom pravcu, ali za pobjedu nad Megom u ovom meču trebaće nam fokus i koncentracija svih 40 minuta", rekao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Topić jeste glavni igrači Mege, ali tu su još Uroš Plavšić, Nikola Đurišić, Andrija Jelavić, Stefan Miljenović...

"Dolazi nam izuzetno mlada, perspektivna ekipa sa sjajnim Topićem. Prosto je milina gledati kako igraju ovi momci. Mi ulazimo u ovaj meč poslije jednog paklenog ritma i povratka iz Bakua. Nemamo puno vremena, ali nastojimo da se što bolje psihički i fizički pripremimo da odbranimo domaći teren", kazao je košarkaš Mornara Milija Miković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: