Škerović: Kvalitet je na našoj strani, vjerujem da će publika ispuniti tribine

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra (18) u Igalu (ulaz besplatan) dočekuje Švajcarsku u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket

4610 pregleda 4 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: FIBA
Jelena Škerović, Foto: FIBA

Nakon trijumfa nad Bosnom i Hercegovinom, žensku košarkašku reprezentaciju Crne Gore sjutra (18) očekuje utakmica sa Švajcarskom u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će prvi put igrati u Igalu (ulaz besplatan), a selektorka Jelena Škerović vjeruje da će ekipa, uz pomoć publike, doći do drugog trijumfa u kvalifikacijama.

“Favoriti smo protiv Švajcarske, ali to moramo da pokažemo u nedjelju. Vjerujem da će publika ispuniti tribine i da će meč proteći u lijepoj atmosferi. Prvi put reprezentacija igra ovdje. Šest djevojaka koje su potekle odavde će imati priliku da igraju pred domaćom publikom“, rekla je Škerović u najavi utakmice.

Crna Gora je na startu, u gostima, pobijedila Bosnu i Hercegovinu (91:70). U grupi je još Luksemburg.

“Protiv Bosne smo pokazali agresivnost od početka. Nastavili smo sa igrom koja nas je krasila na Evropskom prvenstvu, pa je sve rezultiralo visokom pobjedom“, istakla je Škerović.

Švajcarska je u prvom kolu izgubila od Luksemburga (56:48).

“Odgledali smo tu utakmicu protiv Luksemburga. Najveća opasnost prijeti od dva beka koja uzimaju najviše šuteva. Međutim, kvalitet je na našoj strani“, poručila je Škerović.

Bonus video: