ABA liga spaja, ne dijeli ljude - Hrvatska da uhapsi napadače na Zvezdinu delegaciju i novinare

ABA liga učiniće sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta

8828 pregleda 4 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Nakon šokantnih scena koje su se sinoć dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet, uoči utakmice sedmog kola AdmiralBet ABA lige između domeće ekipe i "crveno-bijelih", oglasila se i regionalna liga, osudom svakog vida nasilja, te rasne, polne, vjerske, nacionalne i svake druge diskriminacije.

ABA liga se pridružila apelima Zadra i Crvene zvezde upućenih MUP-u Hrvatske, s namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, a organizatori i počinitelji incidenta uhapse i procesuiraju u u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili.

Ujedno, kroz komunikaciju s klubovima i bezbjednosnim službama, ABA liga učiniće sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi zajedno još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca sjenku na sve postulate ABA lige i temeljima na kojima je nastala.

Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti spajati, a ne dijeliti ljude", saopšila je uprava regionalne košarkaške lige.

Bonus video: