I Sutjeska ubjedljiva na Zlatiboru: Nikšićani savladali Šenčur

Sutjeska - Šenčur 89:74

6831 pregleda 5 komentar(a)
Bogdan Bojić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Bogdan Bojić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Poslije Podgorice, pobjedu na startu drugog "balona" NLB ABA2 lige je upisala i Sutjeska, koja je večeras savladala Šenčur - 89:74.

Ekipa Dragana Nikolića je nakon večerašnjeg meča na skoru 2-1, a Šenčur na 1-2.

Sutjeska je utakmicu otvorila vođstvom 6:0, ali je onda slovenačka ekipa reagovala i u finišu prve četvrtine stigla do maksimalnih osam poena prednosti - 21:13.

U drugoj četvrtini je Sutjeska, nakon ulaska Pavla Đurišića i Bogdana Bojića, koji su pogađali za tri poena, za pet minuta napravila seriju 18:2 i prvi put stigla do dvocifrene prednosti (36:26), da bi na odmor otišla sa pet poena viška (42:37).

U nastavku je ekipa Dragana Nikolića, poslije serije 11:0 prvi put stekla 17 poena prednosti (61:44), u četvrtoj četvrtini imala i plus 19 (70:51), ali je Šenčur dva puta prilazio na minus šest (72:66 i 75:69). Nikšićani su taj nalet odbili sa sedam vezanih poena (82:69) i na kraju stigli do pobjede.

"Tim će i svi mi u klubu ovu pobjedu posvetiti Vladimiru Tomaševiću, našem vezivnom tkivu, koji nije u mogućnosti da igra ovaj 'balon'. Sjutra je jako težak dan u mom životu - godišnjica smrti mog oca, Jovana Nikolića. Sjutra neću biti profesionalac, nego ću biti od krvi i mesa - na groblje, pa da se isplačem i oplačem svog oca i majku. Tako da Jovanu Nikoliću ide ova pobjeda. Za sve ostalo na ovom prelijepom Zlatiboru, gdje se osjećam kao domaćin, nekom narednom prilikom", rekao je nakon meča trener Sutjeske Dragan Nikolić.

Najefikasniji kod Sutjeske bili su Brejsi i Spasojević sa po 17 poena. Bojić je imao 15 (5/6 za tri, ali se u trećoj četvrtini povrijedio), a Vojinović 10 poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Malovčič sa 16 poena.

"Sutjeska je po mom mišljenju glavni kandidat za osvajanje NLB ABA2 lige. Imaju sjajnog, iskusnog trenera i igrače koji taj epitet zaslužuju. Mi smo uspjevali da se vratimo u meč, ali smo pravili greške u napadu, otvorene šuteve nismo pogodili. Sutjeska je to kažnjavala i na kraju mirno završila utakmicu", rekao je trener Šenčura Miljan Pavković.

Sutjeska u četvrtak (15) igra protiv MZT-a.

Bonus video: