Studenti protiv Cibone brane "Moraču": Veliki klub igra sve bolje, ali želimo da se vratimo pobjedama

AdmiralBet ABA liga, 8. kolo: SC Derbi sjutra (petak, 21.00h) protiv Cibone

1239 pregleda 0 komentar(a)
Energija u defanzivi donosi trijumf: Emir Hadžibegović, Foto: ABA
Energija u defanzivi donosi trijumf: Emir Hadžibegović, Foto: ABA

Treću sedmicu zaredom rundu ABA lige otvaraju "studenti" iz Podgorice - košarkaši SC Derbija u 8. kolu regionanog takmičenja dočekuju Cibonu, petak od 21 sat.

Utakmica sa velikanom iz Zagreba dolazi nakon novog poraza u gostima od Borca u Čačku, ali momci Andreja Žakelja ove sezone odlično čuvaju nepobjedivost "Morače", gdje su upisali sve tri pobjede.

"Čeka nas veoma važan meč. Nažalost nismo uspjeli u prošlom kolu da dođemo do pobjede zato želimo da se vratimo u pobjednički ritam. Nivo agresivnosti i čvrstine mora biti kao na početku sezone i vjerujem da na domaćem parketu možemo da upišemo novi trijumf", poručio je Emir Hadžibegović, krilo "studenata".

Cibona bolje igra nego što govore rezultati

SC Derbi je nakon sedam rundi na skoru 4-3, a Cibona je na 2-5. Međutim, obje pobjede "vukova" stigle su u posljednja dva kola.

"Cibona je tokom sezone igrala mnogo bolje nego što su to rezultati pokazivali i u prethodna dva kola mogu se i vidjeti rezultati njihove igre. Imali su izuzetno težak raspored i radi se o velikom klubu tako da očekujem dosta težak meč", dodao je Hadžibegović.

"Studenti" dobro poznaju narednog rivala...

"Radi se o ekipi sa dobrim bekovima, dosta šutiraju za tri poena i igraju pik'en'rol - biće potrebno dosta energije u defanzivi kako bismo došli do pobjede", naglasio je Hadžibegović.

Žakelj: Da odgovorimo na agresivnost Cibone

SD Derbi je prethonde sezone oba puta savladao Cibonu, a u "Morači" je bilo 97:84.

"Cibona igra sve bolje, što su pokazali i pobjedama protiv Krke i Mornara. Mislim da su skoro sve utakmice do sada odigrali dosta čvrsto, agresivno, timski i sa dosta energije. Isto očekujemo sjutra i moramo da odgovorimo na tu agresivnost, pametno i isto sa velikom energijom. Samo tako možemo da računamo na pozitivan rezultat u petak veče", poručio je trener podgoričkog kluba Andrej Žakelj.

ABA, 8. kolo

Petak

19.00h Split - Zadar

21.00h SC Derbi - Cibona

Subota

17.00h Igokea - Budućnost Voli

19.00h Borac - FMP

Nedjelja

12.00h Mega - Krka

Ponedjeljak

17.30h Cedevita Olimpija - Partizan

20.00h C. zvezda - Mornar Barsko zlato

Standings provided by Sofascore

Bonus video: