Selektor Ostojić: San se pretvara u javu, možemo i do zlata

"Djeca su ostvarila ovu pobjedu. Trener je tu kada se izgubi, kada se pobjeđuje onda slava ide igračima", kazao je selektor Mladen Ostojić
54 pregleda 1 komentar(a)
Crna Gora Srbija, Foto: Filip Roganović
Crna Gora Srbija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.08.2017. 20:45h

Crna Gora slavi najveći uspjeh u istoriji naše košarke. Kadetska selekcija je u finalu Evropskog prvenstva, nakon pobjede nad Srbijom 73:66.

"Djeca su ostvarila ovu pobjedu. Trener je tu kada se izgubi, kada se pobjeđuje onda slava ide igračima", kazao je selektor Mladen Ostojić.

Srebro je oko vrata, Francuska je prepreka do zlata.

"Pobijedili smo Francusku četiri dana pred prvenstvo deset razlike. Leže nam kao ekipa, ali oni su favoriti. Atletski su jaki, oni žive zajedno 12 mjeseci, spremaju se pojedinačno za velike karijere. Nastojaćemo da ih poremetimo kombinovanim odbranama. Kad smo došli do finala, možemo sve, pa i da osvojimo zlato", kazao je Ostojić.

Crna Gora je do finala savladala velesile - Španiju, Italiju, Litvaniju, Srbiju...

"Ima dječjih grešaka u igri, ali igrači su odradili posao fenomenalno. Ovo je san koji se pretvara u javu, još sjutra da ostvarimo najveću pobjedu. Uz podršku fenomenalne publike, idemo da iznenadimo.Daćemo sve od sebe, to je sigurno. Nadam se da će podrška navijača biti kao večeras. Zaslužujemo je", rekao je Ostojić za RTCG.

Bonus video: