Makundu: Igokea sa ogromnom energijom nakon Partizana, ali mi moramo da se vratimo našoj igri

ABA liga, 8. kolo: Budućnost napada Igokeu u Laktašima, subota od 17 sati

5658 pregleda 3 komentar(a)
Makundu, Foto: ABA/Filip Roganović
Makundu, Foto: ABA/Filip Roganović

Odlazak trenera, četiri poraza na posljednjih pet utakmica i rival koji "puca" od samopouzdanja nakon što je u sred Beograda srušio Partizan...

Košarkaši Budućnost Volija u 8. kolu AdmiralBet ABA lige gostuju kod Igokee u Laktašima, sjutra (subota) od 17 sati.

Momci koje od odlaska Petra Mijovića, a do izbora novog trenera, vodi Vladimir Todorović, moraće sve što se dešavalo posljednjih dana da ostave iza sebe i da pronađu pravu igru - kako bi konačno zablistali i van "Morače", pošto su ove sezone u gostima upisali samo jedan trijumf (protiv Mornara), ali i kako bi zadržali vrh ABA lige.

"Moramo da se vratimo našoj igri, da igramo solidno i da budemo na nivou svih četrdeset minuta", poručio je pred meč u Bosni i Hercegovini Joan Makundu, jedan od boljih ove sezone u plavom dresu.

Joan Makundu
foto: ABA/Filip Roganović

Tim iz Laktaša u prethodnom kolu savladao je šampiona ABA lige u Beogradskoj areni, a konačnih 91:89 ne oslikavaju pravo stanje na terenu, pošto je Igokea u jednom trenutku imala i plus 22.

"Očekuje nas važan meč protiv teškog protivnika, koji je pogotovo neugodan na domaćem terenu. U prošlom kolu su slavili protiv Partizana na gostovanju i imaće samopouzdanje i ogromnu energiju za ovaj meč, ali vjerujem u ekipu i vjerujem da ćemo biti pravi u subotu", dodao je Makundu.

Todorović će tako treći put voditi Budućnost, a na prethodne dvie utakmice upisao je pobjedu (Split) i poraz (Ulm). Mladi stručnjak smatra da je Igokea konkurent za sam vrh ABA lige.

Todorović
Todorovićfoto: ABA/Filip Roganović

"Imaju kvalitetno popunjen sastav, širok roster, iskustvo je na njihovoj strani. U dosadašnjem dijelu takmičenja imaju pet pobjeda i svega dva poraza, od čega je protiv FMP-a bio na jednu loptu", dodao je Todorović.

Šta Budućnost mora bolje u odnosu na prethodna dva meča...

"Ono što mi moramo promijeniti u odnosu na ta dva duela jeste da nađemo način da čvrstinu u odbrani podignemo sa dosadašnjih 25 minuta na cijelu utakmicu. Uvijek nam se dešava taj pad u drugom poluvremenu zato fokus mora biti daleko bolji kako bismo se vratili iz Laktaša sa dva boda", zaključio je Todorović.

Koliko teško je slaviti u Laktašima Budućnost je osjetila prošle sezone kada je od Igokee poražena 103:101.

Brendon Pol i šetnja kroz grad na Dunavu

Budućnost se sredinom nedjelje na gostovanju kod Ulma u Evrokupu dobro držala 35 minuta, nakon čega je potonula i upisala novi poraz u gostima (84:67).

Ipak, lijepa strana putovanja na jug Njemačke bio je povratak Brendona Pola u grad gdje je igrao prošle sezone i osvojio titulu.

Sada se podrudio da ekspediciju iz Podgorice upozna sa gradom na Dunavu.

ABA, 8. kolo

Petak

19.00h Split - Zadar

21.00h SC Derbi - Cibona

Subota

17.00h Igokea - Budućnost Voli

19.00h Borac - FMP

Nedjelja

12.00h Mega - Krka

Ponedjeljak

17.30h Cedevita Olimpija - Partizan

20.00h C. zvezda - Mornar Barsko zlato

Standings provided by Sofascore

Bonus video: