Žakelj: Moramo nešto da promijenimo

SC Derbi izgubio u "Morači" od Cibone 101:93

6954 pregleda 3 komentar(a)
Andrej Žakelj na utakmici sa Cibonom, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Andrej Žakelj na utakmici sa Cibonom, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija poraženi su sinoć u "Morači" od Cibone (101:93) u meču osmog kola Admiralbet ABA lige.

"Studenti" su pretrpjeli četvrti poraz u ovom takmičenju, a prvi u "Morači".

"Čestitam Ciboni. Dozvolili smo im da se razigraju i nismo ih zaustavili. Primili smo 60 poena iz šuta za tri - pokušali smo sa nekim varijantama u odbrani da to smanjimo, ali nismo bili uspješni. Treba da se analizira utakmica, ponavljaju se neke stvari. Sigurno ćemo morati nešto da promijenimo. Ne mogu reći da nije bilo energije - momci su htjeli, dali smo 93 poena, ali odbrana je ta koja donosi rezultat", rekao je nakon meča trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Cibona je ubacila 20 trojki, što je drugi najbolji učinak u istoriji takmičenja. Ekipa iz Zagreba je upisala treću pobjedu zaredom u ABA ligi.

"Čestitam igračima, bili su hrabri i raspoloženi za tri poena. To smo i priželjkivali u pripremi utakmice. Imali smo određenih problema sa napadačkim skokom SC Derbija i izgubljenim loptama, ali kad ovako šutirate za tri onda se mora desiti čudo da se utakmica ne pobijedi. Situacija je bolja nego na početku sezone, koja je duga. Idemo dalje, čestitam SC Derbiju na trudu i dobroj partiji i želim mu sreću u nastavku takmičenja", kazao je trener Cibone Jakša Vulić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: