Trento prvi test za Žakelja: Da se bacimo za svaku loptu

Košarkaši Budućnost Volija nakon četiri poraza zaredom u Evrokupu pobjedu traže protiv tima iz Italije, sjutra (utorak) od 19 sati u "Morači". "To je meč koji mora da se dobije", poručuje Flečer Megi

3782 pregleda 0 komentar(a)
Moramo da brinemo o sebi pošto je tu veći problem: Žakelj, Foto: ABA/Filip Roganović
Moramo da brinemo o sebi pošto je tu veći problem: Žakelj, Foto: ABA/Filip Roganović

Na startu sezone savladao je Budućnost u Superkupu, a samo dva mjeseca kasnije klub iz Podgorice i on su na novom početku - sada zajedničkom.

Andrej Žakelj je prije dva dana iz SC Derbija stigao u Budućnost Voli, na klupi "plavih" debitovaće već sjutra (utorak) - na domaćem terenu, protiv Trenta u 8. kolu Evrokupa.

Meč u "Morači" počinje u 19 sati.

"Kao što sam rekao, mnogo mi je drago što sam ovdje i mislim da ovaj klub mora da se podigne", istakao je Žakelj za klupski sajt.

Novi evropski izazov za Budućnost stiže nakon loše serije u Evrokupu i čak četiri vezana poraza.

"Imali smo do sada samo jedan trening i krećemo sa pripremama za Trento, ali više-manje orjantisani smo na sebe. Moramo da brinemo o sebi pošto je tu veći problem", dodao je slovenački stručnjak.

Budućnost je tako nakon sedam rundi na skoru 2-5, dok Trento ima pobjedu više, ali je u prošlom kolu doživio katastrofu na svom terenu od Kluža (98:60).

"Radi se o ekipi koja je veoma atletska, igraju vrlo brzu košarku i izuzetno su nezgodni u šutu za tri poena. Tu mora biti fokus", istakao je Žakelj.

A, šta novi trener za početak očekuje od svojih momaka...

"Glavna stvar što uvijek zahtjevam je energija, da se borimo kao ekipa, da izgledamo kao ekipa i da se bacimo za svaku loptu. To su stvari koje želim da vidim već sjutra, reakciju od svih nas i da imamo pozitivniji stav na terenu, jer će tako doći i rezultati na terenu", jasan je Žakelj.

Imao je i poruku za navijače.

"Imamo veliku podršku velikog broja navijača i moramo da im vratimo igrama i rezultatima. Želio bih i da ih pozovem da nas u što većem broju podrže i pomognu nam u ovom meču, a mi ćemo učiniti sve da im sa borbenošću vratimo", jasan je Žakelj.

Megi i Žakelj ponovo zajedno: Meč koji mora da se dobije

A, navijači Budućnosti još čekaju "pravog" Flečera Megija, sjajnog "trojkaša" koji je prethodne sezone blistao u SC Derbiju, upravo dok ga je trenirao Andrej Žakelj.

"Igrao sam za njega prethodne dvije sezone i osjećam da imamo dobar odnos. On je čovjek koji poznaje košarku tako da vjerujem da ćemo se boriti, igraćemo dosta čvrsto. Dobar je osjećaj ponovo raditi sa nim i mislim da će njegov pozitivan uticaj da se odrazi dobro na ekipu", smatra američki košarkaš.

Megi
Megifoto: ABA/Dragana Stjepanović

Budućnost i Trento igrali su i prošle sezone u Evrokupu - "plavi" su lagano slavili u Podgorici (73:58), dok su u pokrajini Trentino-Južni Tirol gubili 23 razlike, vratili se, ali bez snage za preokret (79:76).

"Utakmica sa Trentom je ona koja mora da se dobije. Znamo da imamo poteškoća u Evrokupu ove sezone, ali imamo utakmicu na domaćem terenu. Trento je dobra ekipa, igra brzo, agresivna je, ali imaćemo dobre treninge i spremiti se za kako bismo došli do pobjede", zaključio je Megi.

Evrokup (grupa B), 8. kolo

Utorak

18.00h Kluž - Gran Kanarija

19.00h Budućnost Voli - Trento

19.30h Burg - Turk Telekom

Srijeda

18.00h Šljonsk - Litkabelis

19.00h Aris - Ulm

Standings provided by Sofascore

Bonus video: