Poraz Mornara u Beogradu, Pavićević: Već smo napravili neke promjene, a biće ih još

Crvena zvezda - Mornar 95:75

11380 pregleda 5 komentar(a)
Majk Tobi i Marko Kovačević, Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić
Majk Tobi i Marko Kovačević, Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Košarkaši Mornara izgubili su večeras u Beogradu od Crvene zvezde (95:75) utakmicu osmog kola Admiralbet ABA lige.

Mornar je pretrpio sedmi poraz u regionalnom takmičenju, a u narednom kolu (nedjelja, 19) u "Topolici" dočekuje Split, ekipu koja je nakon osam rundi takođe na skoru 1-7.

Poslije treće trojke Rokasa Gedraitisa "crveno-bijeli" su prvi put na utakmici stekli dvocifrenu prednost (23:11), ali je Mornar početkom druge četvrtine, nakon poena Marka Kovačevića, prišao na minus sedam (32:25), a u nekoliko navrata imao i osam poena zaostatka.

Barani su i u trećoj četvrtini bili na osam poena minusa, ali je Zvezda odmah ubrzala igru, odlijepila se, i u četvrtoj četvrtini imala i 21 poen prednosti.

Najefikasniji kod Mornara bio je Voler sa 14 poena (sve u prvom poluvremenu). Gavrilović je ubacio 13, a Vranješ 10. Za Mornar je večeras u ABA ligi debitovao mladi Vlado Komnenović (16), koji je utakmicu završio sa pet poena.

"Čestitam Zvezdi, pobjeda nije dolazila u pitanje. Pokušali smo da se suprotstavimo koliko smo mogli. Dominacija pod košem je bila evidentna, imali su 20 ofanzivnih skokova, ekipa su koja ima fenomenalnu spoljnu liniju, koja sve kažnjava. Moram da budem zadovoljan sa onim što smo prikazali, borili smo se u okviru mogućnosti, trudili se da utakmicu učinimo zanimljivom. Nismo u dobroj situaciji, ali ne padamo duhom, nego ćemo se boriti da izborimo status u ABA ligi", rekao je nakon meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je nedavno raskinuo saradnju sa Džamalom Džonsonom i Makolom Mavijenom, a angažovao je Tavijena Den-Martina, koji bi trebalo da debituje protiv Splita.

"Već smo napravili neke promjene, a biće ih još. Evidentno je da se neki problemi ponavljaju iz utakmice u utakmicu. U trku moramo da reagujemo, da eventualno nađemo neka rješenja pod košem, a još tražimo i na spoljnim pozicijama. U ovom trenutku nije lako naći dobrog igrača koji može da napravi prednost", kazao je Pavićević.

Kod Zvezde je najefikasniji bio Tobi sa 16 poena. Crnogorski reprezentativac Marko Simonović je utakmicu završio sa 13 poena i sedam skokova.

"Profesionalno smo odradili posao. Htjeli smo da pobijedimo, ali i da rasporedimo minutažu, da vratimo u igru Marka Simonovića, koji je bio povrijeđen i bolestan. Bili smo ozbiljni i fokusirani. Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali utakmicu", rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

CRVENA ZVEZDA - MORNAR-BARSKO ZLATO 95:75 (29:17, 23:22, 26:21, 17:15)

Beograd - dvorana "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: 4.121. Sudije: Igor Dragojević (Crna Gora), Radoš Savović (Crna Gora) i Miloš Hadžić (Srbija).

Crvena zvezda: Lazarević 11 (5-3), Teodosić, Davidovac 7 (2-2), MITROVIĆ 6, Simonović 13 (4-3), Tobi 16 (1-1), BOLOMBOJ 4, Ilić 9 (1-1), NEDOVIĆ 11 (1-1), GEDRAITIS 11, Kuzmić 5 (2-1), DOS SANTOS 2 (4-2).

Mornar: Starovlah 4, Luis 3, Kovačević 3, Miković 2, Voler 14 (4-4), Komnenović 5, GAVRILOVIĆ 6 (2-1), Jovanović 2, VRANJEŠ 10 (2-2), MAREJ 6, RADETIĆ 4 (2-2), BOJKINS 9.

Bonus video: