Mornar u Istanbulu, Pavićević: Utakmicu protiv Bahčešehira ćemo iskoristiti da se spremimo za Split

Barani sjutra (17) protiv Bahčešehira igraju meč 6. kola FIBA Evropa kupa

4434 pregleda 2 komentar(a)
Pavićević i Radetić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović
Pavićević i Radetić, Foto: ABA Liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mornara sjutra (17) protiv Bahčešehira u Istanbulu igraju utakmicu posljednjeg, šestog, kola u FIBA Evropa kupu.

Barani su u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja zabilježili pobjedu i četiri poraza, a od turskog tima su prije 20 dana na domaćem terenu izgubili 78:71.

"Nama utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, zbog putovanja, ali i pripreme za naredni meč koji nas čeka protiv Splita. To su one utakmice koje nama život znače. Utakmicu protiv Bahčešehira ćemo iskoristiti da se spremimo za Split, tu nema dileme. Gledaću da rasporedim minutažu, da ne dođe do potrošnje glavnih igrača", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Trener Barana je govorio i o odnosu sa turskim klubom, protiv kojeg je Mornar prije dvije godine igrao u istom takmičenju.

"Otkad Mornar igra evropske utakmice, nijedna ekipa nas nije ugostila kao Bahčešehir i to mi ne možemo da zaboravimo. Trudimo se da im vratimo koliko možemo u našem malom gradu. Zaista je zadovoljstvo otići i igrati protiv njih", kazao je Pavićević.

Košarkaš Mornara, Lazar Radetić ima velika očekivanja od predstojećeg susreta.

"Moja očekivanja su velika, mislim da možemo da pobijedimo i takmičenje završimo kako treba. Prva utakmica u 'Topolici' je bila dobra, mogli smo da slavimo, ali je pobjeda otišla na njihovu stranu. Nadam se da ćemo im vratiti sad u Turskoj."

Radetić je zadovoljan šansom koju je dobio ove sezone.

"Dobijam šansu u oba takmičenja, zadovoljan sam minutažom i nadam se da će do kraja sezone biti veća", poručio je Radetić.

Bonus video: