Žakelj: Mislim da je ovo prekretnica, moram da se zahvalim Rajtu

Budućnost nakon produžetka u 8. kolu Evrokupa pobijedila Trento 98:96

12804 pregleda 4 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli
Andrej Žakelj, Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija prekinuli su niz od četiri poraza u Evrokupu i večeras u "Morači", nakon produžetka savladali Trento 98:96.

Na klupi Budućnosti večeras je debitovao Andrej Žakelj, koji je nakon utakmice rekao da je njegova ekipa zasluženo pobijedila, ali da ima još neke stvari da popravi.

"Srećan sam zbog momaka, bila im je potrebna ova pobjeda. Nije bilo lako igrati - i igrači i ja smo bili pod pritiskom. Mislim da smo zasluženo pobijedili, da je ovo prekretnica da treniramo bolje, da neke stvari popravimo pogotovo energiju i odnos. Što se tiče utakmice - bila je lijepa za gledanje, mnogo poena, ali teška za nas trenere. Trento je težak protivnik, ali mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili", rekao je nakon meča Žakelj.

Žakelj se posebno zahvalio Mekinliju Rajtu.

"Moram da se zahvalim Mekinliju Rajtu, koji je stisnuo zube i igrao, iako je imao nesreću u porodici i nije trenirao. Hvala mu na tome. I Pol je bio bez treninga, ali to su neke stvari koje utiču na tim. Drago mi je da su nas i navijači podržali i ovom prilikom im se zahvaljujem. Nadam se da se sljedećeg puta vidimo u većem broju", poručio je Žakelj.

Budućnost u subotu (19) dočekuje Cedevita-Olimpiju u 9. kolu Admiralbet ABA lige.

Bonus video: