Ovacije za Makundua u Morači: "Izgubili smo zbog njegove lude igre"

Momak koji je u Podgoricu stigao na pozajmicu iz Monaka protiv Trenta ubacio 23 poena, imao je osam skokova, tri blokade, za indeks 33. Za dva poena promašio je jedan šut (4-5), dok je stigao da pogodi i pet trojki iz sedam pokušaja. Ono što je najvažnije - njegovi poeni dolazili su kada se lomio meč

11364 pregleda 5 komentar(a)
Makundu, Foto: ABA/Filip Roganović
Makundu, Foto: ABA/Filip Roganović

Nije dobio pravu priliku u Monaku, ali je u Budućnosti od starta pokazao da će biti veliko pojačanje - bilo da zakucava, skače, pogađa trojke ili rješava mečeve kao sinoć protiv Trenta u Evrokupu (98:96).

Joan Makundu, mladi momak iz francuskog Melena, protiv ekipe iz Trentino-Južnog Tirola odigrao je najbolji meč u dresu Budućnosti, ali i u karijeri - ubacio je 23 poena, imao je osam skokova, tri blokade, za indeks 33.

Za dva poena imao je samo jedan promašaj (4-5), dok je stigao da pogodi i pet trojki iz sedam pokušaja.

Ono što je najvažnije - njegovi poeni dolazili su kada se lomio meč. Na minut do kraja ubacio je trojku za 83:82, a u produžetku je njogovo "kucanje" (za 98:93) nakon promašenog šuta Brendona Pola praktično riješilo pitanje pobjednika.

"Izgubili smo zbog lude igre Joana Makundua", poručio je nakon meča trener Trenta Paolo Galbijati. "Pogodio je pet trojki, od čega četiri zaredom. Ali i to je košarka".

Nažalost, sjajnu predstavu krilnog centra, koji je u Podgoricu stigao na pozajmicu iz Monaka, gledalo je samo 1.630 navijača.

Ipak, oni koji su bili tu prepoznali su trenutak i ovacijama su pozdravili novog heroja Budućnosti.

Bonus video: