Asvel i Bajern prvi počeli a posljednji završili, Bavarci srećniji nakon produžetaka

Barselona slavila u Beogradu nad Makabijem, Real ubjedljiv i maksimalan, PAO lako s Valensijom a Virtus protiv Fenerbahčea u 10. kolu Evrolige

4183 pregleda 0 komentar(a)
Najviše drame u LDLC areni u Lionu, prva počela a još traje..., Foto: twitter/euroleague
Najviše drame u LDLC areni u Lionu, prva počela a još traje..., Foto: twitter/euroleague

Košarkaši Barselone pobijedili su Makabi iz Tel Aviva u utakmici 10. kola Evrolige, odigranoj upravo u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu - 92:90.

Argentinac Laprovitola sa 23 poena je bio najefikasniji u pobjedničkoj, u poraženoj ekipi je Boldvin postigao 19, uz osam asistecnija.

Utakmicu je obilježia arezultatska klackalica, Makabi je najviše imao pet a Barselona devet poena prednosti u trećoj četvrtini. Barsa ima skor od osam pobjeda i dva poraza, Makabi pet pobjeda i četiri poraza.

A Panatinaikos je lako dobio Valensiju u Atini - 90:73. "Zeleni" su na poluvremenu imali 14 poena prednosti i rutinski su završili meč.

Matijas Lesor sa 17 peona i sedam skokova najbolji u domaćoj ekipi a sjajno su ga ispratili Mitoglu (14), Grant (13), Slukas 12 poena i devet asistencija i Grigonis sa 11 poena. Semi Ođeli sa 16 je bio jedini dvocifren u ekipi gostiju.

Rekl Maxrid je zadržao makismalan učinak, lakom pobjedom nad Albom - 99:75.

Madriđani su odigrali devetu utamicu i sve ih dobili a danas se istakao Mario Hezonja sa 26 poena.

Bajern je nadoknadio devet poena minusa u poslejdnjoj četvrtini igre u Lionu, ali je Leandro Bolmaro promašio slobodno bacanje za pobjedu Bavaraca. Pošlo se u produžetke u kojima je Bajern ipak bio srećniji i slavio 101:100.

Dmaćin je vodio 100:97, ali je Fransisko Silvajn vratio trojku na 18 seklundi do isteka a onda Nls Gifi pogodio drugo slobodno na dvije sekunde do kraja.

U produžecima je rezultat bio 26:27.

Bonus video: