Budućnost protiv "zmajeva" brani Moraču: Detalji odlučuju regionalni derbi

ABA, 9. kolo: Košarkaši Budućnost Volija u subotu (19h) dočekuju Cedevita Olimpiju

8818 pregleda 0 komentar(a)
Meč sa puno čvrstine rješava Cedevita Olimpiju: Marvin Džons, Foto: ABA/Dragana Stjepanović
Meč sa puno čvrstine rješava Cedevita Olimpiju: Marvin Džons, Foto: ABA/Dragana Stjepanović

Bilo je dosta turbulentnih trenutaka u novoj sezoni, ali jedna stvar se nije mijenjala - "Morača" je i dalje neosvojiva u ABA ligi.

Košarkaši Budućnost Volija dobili su svih pet mečeva u svom domu, a niz će pokušati da nastave sjutra (subota, 19h) u jednom od regionalnih derbija protiv Cedevita Olimpije.

"Potrebno je da obratimo pažnju na detalje - zato moramo opet da odigramo sa puno čvrstine i da završavamo na visokom nivou zadatke koje nam zadaje stručni štab", poručio je Marvin Džons, krilni centar "plavih".

"Morača" je neosvojiva ove sezone u ABA ligi, a za Cedevita Olimpiju od kada klub iz Ljubljane nastupa pod tim imenom - sa prethodna četiri gostovanja u Podgorici "zmajevi" su se vraćali praznih šaka.

Ove sezone Cedevita Olimpija ima dva potpuno različita lica kada su u pitanju ABA liga i Evrokup - u regionalnom takmičenju ekipa Simonea Pjaniđanija na skoru je 6-2, dok je u Evropi zakucana za dno sa osam poraza iz isto toliko mečeva.

"Dolazi nam vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao naš prethodni rival Trento - sa puno šuteva za tri poena, sa dobrim individualnim igračima", upozorio je trener Budućnosti Andrej Žakelj, kojem će utakmica protiv svojih sunarodnika biti druga na klupi "plavih".

I dok se klub iz Ljubljane muči u Evrokupu, Žakelj je upravo u tom takmičenju pobjedom nad Trentom debitovao kao šef stručnog štaba.

"Mislim da smo utakmicu sa Trentom već zaboravili, analizirali smo je i moramo da se okrenemo sebi. I sada kada nam u goste dolazi Cedevita Olimpija više manje brinemo o sebi, radimo na našoj igri gdje moramo da podignemo nivo odbrane i da ubrzamo napad. To su osnovne dvije stvari koje me zanimaju", jasan je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: KK Budućnost Voli

Slovenački stručnjak očekuje težak meč...

"Sigurno da će nam biti teško i na našem terenu - biće potrebno da odigramo timski u odbrani prije svega, ali vjerujem da sa pravim pristupom, borbom i uz pomoć naših vjernih navijača možemo odigrati dobro i očekivati dobar rezultat", zaključio je Žakelj.

Cedevita Olimpija, koju predvode bivši plej Budućnosti i Crne Gore Džastin Kobs, Jaka Blažić, Karlo Matković, Gregor Glas, a od skoro i Klemen Prepelič, ove sezone van svoji "Stožica" upisala je samo jedan trijumf - protiv FMP-a.

ABA, 9. kolo

Petak

18.00h Cibona - Mega

20.00h Igokea - Zadar

Subota

19.00h Budućnost Voli - Cedevita Olimpija

Nedjelja

17.00h FMP - SC Derbi

19.00h Mornar Barsko zlato - Split

Ponedjeljak

17.00h Krka - C. zvezda

20.00h Partizan - Borac

Standings provided by Sofascore

Bonus video: