SC Derby želi da sa novim trenerom prekine loš niz u FMP areni

SC Derby sjutra od 17 sati želi da iz trećeg poklušaja osvoji FMP arenu

2900 pregleda 0 komentar(a)
Drobnjak vjeruje da se može do trijumfa u Beogradu, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Drobnjak vjeruje da se može do trijumfa u Beogradu, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

U FMP areni u Beogradu sjutra od 17 sati SC Derby želi da pobjedom opet dođe do pozitivnog skora, nakon što trenutno u AdmiralBet ABA ligi ima skor od po četiri pobjede i poraza. FMP želi da se izjednači sa "studentima", jer uz tri pobjeda ima pet poraza.

"Iskreno da kažem ne znam šta da očekujem od prve utakmice. Moram najprije da se zahvalim kolegi Andreju Žakelju što je odlično spremio tim tako da je meni sad puno lakše pripremiti sistem u koji vjerujem. Vjerujem da će sistem biti uspješan i da sa njim ispunimo sve naše ciljeve. FMP je ekipa koja igra iz utakmice u utakmicu bolje, igra sa puno energije i želje i u nekim pogledima su slična ekipa kao mi. Na nama je da imamo fokus kroz cijelu utakmicu, da damo sve od sebe što možemo i nadam se da će rezultat na kraju biti pozitivan", istakao je novi trener "studenata" Dejan Jakara.

SC Derby nikada u Beogradu nije dobio FMP, izgubio je oba duela a na svom parketu je takođe oba riješio u svoju korist. Da li će ta tradicija odbrane domaćeg parketa biti nastavljena?

"Očekuje nas težak period sezone u kojem igramo sa ekipama iz gornjeg dijela tabele, počinjemo sa utakmicom u gostima kod FMP-a. Desile su se i promjene kod nas, stigao je novi trener i sigurno da će biti potrebno neko vrijeme da se uhodamo. FMP je izuzetno kvalitetna ekipa, popunjena na svim pozicijama, napravili su određene promjene u spoljnoj liniji tokom sezone i vjerujem da će tek u narednom periodu ući u pravu formu. Radi se o veoma atletičnoj ekipi koja igra izuzetno agresivno i moraćemo adekvatno da im odgovorimo. Vjerujemo da možemo iznenaditi ukoliko ispoštujemo dogovor koji smo napravili tokom pripreme", smatra Igor Drobnjak.

Bonus video: