Mornar dočekuje Split, Pavićević: Nemamo izbora - moramo da pobijedimo

Duel dvije posljednjeplasirane ekipe u "Topolici"

2859 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Crvena zvezda
Foto: KK Crvena zvezda

Izdanja u prvih osam kola AdmiralBet ABA lige profilisala su Mornar u glavnog kandidata za ispadanje, ali vremena ima da košarkaši koje vodi Mihailo Pavićević poprave stvari u regionalnom takmičenju.

Da bi opstali u eliti Barani moraju da pobjeđuju kod kuće direktne rivale, a upravo takav dolazi u "Topolicu" u 9. rundi - Mornar u nedjelju od 19 sati dočekuje Split, s kojim dijeli posljednje mjesto na tabeli sa učinkom od pobjede i sedam poraza.

"Za svaku narednu utakmicu kažemo da je najvažnija, a ova je mnogo bitna za nas i za Split. Jednostavno mi nemamo izbora, moramo da idemo na pobjedu i neće biti lako da je ostvarimo, jer je protivnik dobar tim koji se pojačao dvojicom igrača. Oni su i prošle godine bili tu", rekao je Pavićević i osvrnuo se na povratak Šenona Šortera i Luisa Salivena u Dalmaciju.

Mornar je u petak objavio da se raskinuo ugovor sa Džejkobijem Bojkinsom zbog nediscipline.

"Imamo problema oko sastava. Ne znamo ko će moći da igra, ali to ne treba da bude alibi - onih 12 koji budu na terenu moraju da daju sve. Samo tako možemo da dođemo do trijumfa koji nam puno znači", istakao je Pavićević.

I Splićani znaju da je ulog u ovom meču veliki.

"Ovo je za oba tima svojevrsno finale. Imamo problema sa povredama, ali u svakom meču u kojem nametnemo ono što želimo - imamo šansu. U slučaju da izbjegnemo situacije koje nas uvode u nervozu mislim da možemo da odigramo kvalitetan meč", kazao je trener Splita Slaven Rimac.

Bonus video: