Žakelj: Ranije smo propustili šansu za pobjedu, posljednji koš uvijek može da se dogodi

"Na momente smo izgledali onako kako želim, ali je to daleko od onog što bih volio da vidim. Cilj je da igramo brže i agresivnije, ali mora još mnogo toga da se analizira i trenira, a vremena za trening nemamo puno. Ipak, nema ni izgovora ni za mene ni za igrače", istakao je trener Budućnosti

11841 pregleda 10 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli je sama sebe pobijedila - svjestan je toga trener Andrej Žakelj poslije duela sa Cedevita Olimpijom.

U "Morači" je bilo 82:81 za goste koji su do trijumfa stigli šest desetinki prije kraja poenima Šona Džonsa.

"Bilo bi zasluženi i da smo mi slavili, ali u posljednjih par minuta nismo igrali pametno. Koš koji smo primili na kraju može da se desi, ali prije toga smo imali šansu da osiguramo pobjedu - nismo je iskoristili. Dozvolili smo protivniku tri skoka u napadu, a to je za meč koji se rješava na jednu loptu nedopustivo. Građenje koša, skok u napadu protivnika i neke individualne role protivnika - koje mi nismo prepoznali - odlučili su utakmicu", rekao je Žakelj.

Budućnost je imala i devet poena prednosti, vodila je i u finišu, propuštala napade i na plus pet...

"Znali smo da će biti teško, znali smo i da moramo mnogo da radimo. Na momente smo izgledali onako kako želim, ali je to daleko od onog što bih volio da vidim. Cilj je da igramo brže i agresivnije, ali mora još mnogo toga da se analizira i trenira, a vremena za trening nemamo puno. Ipak, nema ni izgovora ni za mene ni za igrače", istakao je Žakelj.

Mogla je Budućnost u trećem periodu da ode na dvocifrenu prednost, vjerovatno i otvori put ka trijumfu.

"Bilo je kod 50:41 nekoliko pokušaja za tri poena, bili su otvoreni i trebalo je da uzmemo te šuteve. Možda bi meč tada otišao u drugom pravcu, ali nije u tome poenta - druge stvari u igri su nas koštale pobjede i na tome moramo da radimo. Igrači su i dalje u grču u napadu, a kada počnemo da na pravi način igramo odbranu onda će biti lakše i na drugoj strani", kazao je Žakelj.

Bonus video: