Jakara nakon pobjede na debiju: Hvala svima u klubu, ovo je tek početak; Stefanović: Pavlićević je odlučio utakmicu

SC Derbi na debiju novog trenera savladao FMP u Železniku 99:86

5701 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Jakara, Foto: KK FMP/Ivica Veselinov
Dejan Jakara, Foto: KK FMP/Ivica Veselinov

Mladi, talentovani košarkaški trener, Dejan Jakara, prije sedam dana je na klupi SC Derbija naslijedio Andreja Žakelja, koji je preuzeo Budućnost Voli.

Nakon pet sezona na klupi Heliosa, sa kojim je od posljednjeg mjesta u NLB ABA2 ligi 2020. godine stigao do finala prethodne sezone, Jakara je došao u Podgoricu i prvi put u karijeri preuzeo ekipu koja se takmiči u Admiralbet ABA ligi.

A debi na klupi SC Derbija je bio uspješan, budući da su "studenti" večeras u 9. kolu ABA lige savladali FMP (99:86), što im je prva pobjeda nad ovim rivalom u gostima u regionalnom takmičenju.

”Pošto je ovo moja prva konferencija, moram da zahvalim svima u upravi kluba, jer su me lijepo dočekali. Nadam se da smo povjerenje koje sam dobio, vratili ovom pobjedom. Utakmica je bila čvrsta, nisam očekivao da će biti tolika razlika. Kad smo imali pravi fokus, sve smo radili kako treba. Novi sam trener i teško mi je znati sve rotacije koje meni odgovaraju. Čestitke momcima na zasluženoj pobjedi", bio je iskren Jakara nakon utakmice.

Jakara je osvrnuo i na igrački kadar.

”To je tim po mom ukusu jer ima dosta agresivnosti i momci dobro trče. Moram da vidim koliko i kako razmišljaju. Ovo je početak, bićemo sigurno sve bolji", rekao je trener Podgoričana.

Trener FMP-a, Nenad Stefanović posebno je komentarisao učinak Nikole Pavlićevića.

”Čestitke SC Derbiju na zasluženoj pobjedi. Možda je glupo reći kada je 13 razlike na kraju, ali dosta dobrih stvari smo uradili i mogli smo pobijediti. Utakmicu je direktno dobio Nikola Pavlićević jer je dao 18 poena za 11 i po minuta, od čega jedna trojka na četiri razlike za nas. Ostale smo dobro zaustavili, ali on je bio ključan faktor danas. Odigrali smo bolje nego protiv Borca, ali nedovoljno da bi pobijedili. Okrećemo se utakmici protiv Partizana”, kazao je Stefanović.

U narednom kolu SC Derbi dočekuje Megu.

Bonus video: