Boško Radović ostaje selektor Crne Gore

Radović će voditi Crnu Goru do oktobra 2025, odnosno do kraja Eurobasketa

16460 pregleda 11 komentar(a)
Boško Radović, Foto: FIBA
Boško Radović, Foto: FIBA

Boško Radović će biti selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore do oktobra 2025. godine, odlučio je danas Upravni odbor Košarkaškog saveza Crne Gore.

Radoviću je ugovor istekao, ali je danas odlučeno da saradnja bude nastavljena.

Da će Radović ostati selektor prethodnog petka je nagovijestila nova predsjednica KSCG, Jelena Dubljević.

"Bošku Radoviću je ugovor istekao, pa ćemo već u ponedjeljak razgovarati o tome. Reprezentaciju čekaju obaveze u februaru (kvalifikacije za Evropsko prvenstvo), pa će sigurno biti i riječi o tome. Jedno po jedno - najbitnije stvari će biti prioritet, a to je da krene liga. U ovom momentu, govorim kao bivši igrač - Boško je napravio najbolje rezultate, tako da zaslužuje da ostane", poručila je Jelena Dubljević u petak nakon vanredne Izborne skupštine.

Boško Radović je 20. decembra 2019. godine na klupi nacionalnog tima naslijedio Zvezdana Mitrovića.

Sa Radovićem na klupi Crna Gora je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2022. (u osmini finala izgubila od Njemačke) i Svjetskom prvenstvu ove godine, na kojem je ostvaren sjajan rezultat. Crna Gora je na Filipinima osvojila 11. mjesto i obezbijedila kvalifikacije za Olimpijske igre.

Crna Gora će u kvalifikacijama za Olimpijske igre igrati na turniru u Letoniji u grupi sa Brazilom i Kamerunom. U drugoj grupi su Letonija, Gruzija i Filipini, a pobjednik turnira ide u Pariz.

Radović je šesti selektor košarkaške reprezentacije. Prije njega Crnu Goru su vodili Duško Vujošević, Dejan Radonjić, Luka Pavićević, Bogdan Tanjević i Zvezdan Mitrović.

Radović je bio član Mitrovićevog i Tanjevićevog stručnog štaba, sarađivao je i sa Vujoševićem, a vodio je i naše mlađe selekcije.

Crnu Goru u februaru 2024. godine očekuju kvalifikacije za Eurobasket. Rivali u grupi su Švedska, Njemačka i Bugarska. Crna Gora 22. februara gostuje Njemačkoj, a tri dana kasnije dočekuje Švedsku.

Tri ekipe iz grupe će se plasirati na kontinentalni šampionat koji se 2025. godine održava u Letoniji, Finskoj, Poljskoj i na Kipru.

Bonus video: