Daleko putovanje i nepogrešivi šampion: Može li Budućnost na Kanarima do prve pobjede van Morače

Gran Kanarija koja je Evrokup otvorila sa 8-0 naredni evropski rival košarkaša Budućnost Volija, srijeda od 21 sat

10883 pregleda 32 reakcija 10 komentar(a)
Da budemo prvi koji su savladali Gran Kanariju: Kolbi Ros, Foto: Eurocup
Da budemo prvi koji su savladali Gran Kanariju: Kolbi Ros, Foto: Eurocup

Španska ostrva koja su skoro deset puta bliža Africi nego Evropi uvijek su bila jedno od najtežih gostovanja za crnogorskog prvaka - što zbog daljine, tako i zbog kvaliteta rivala.

Košarkaši Budućnost Volija izazove u Evrokupu nastavljaju na Kanarskim ostrvima, protiv aktuelnog osvajača ovog takmičenja Gran Kanarije, srijeda od 21 sat.

"Čeka nas težak put i teško gostovanje, ali to je dio našeg posla", poručio je trener "plavih" Andrej Žakelj.

Njegovi momci u prošlom kolu pred svojim navijačima upisali su tek treći trijumf u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, dok je šampion nakon osam rundi neprogešiv i ima svih osam pobjeda. Uz sve to, Budućnost nikada nije slavila na Kanarima.

"Znamo da su bez poraza u takmičenju, jedan su od favorita takmičenja sa respektabilnim sastavom i vrlo dobrom igrom. Spremaćemo se za meč u ovom kratkom vremenu koje imamo i moramo da pokažemo bolji pristup, više energije, bolju koncentraciju i da budemo na nivou u defanzivi kako bismo došli do pozitivnog rezultata", dodao je Žakelj.

Slovenački stručnjak je nedavno stigao na klupu Budućnosti, a od početka posebno ističe jednu stvar.

"I dalje moramo da radimo na sebi, a ne da brinemo o protivniku - u ovom slučaju Gran Kanariji. Nemamo puno vremena, momci dobro treniraju, ali ima i puno stvari u kojima moramo da budemo bolji. Prije svega mislim na fokus i koncentraciju iz čega pravimo greške. Tu je i energija koja može i mora biti bolja", kaže Žakelj.

Ros: Da ih prvi savladamo

Već je dobro poznato da Budućnost evropsku pobjedu u gostima čeka od januara, a ove sezone izgubila je svaki od četiri meča van "Morače".

"Očekujem dobru utakmicu. Radi se o veoma dobroj ekipi koja igra sjajno kod kuće. Nemaju još poraz u Evrokupu i sigurno da nam je velika motivacija da ih prvi pobijedimo", poručio je plej "plavih" Kolbi Ros.

A put do pobjede bio bi...

"Na nama je da sprovedemo u djelo stvari koje nam trener prenosi na treningu, da odigramo jako, sa stavom i da budemo pametni, jer jedino tako možemo doći do rezultata. Imam dosta povjerenja u svoje saigrače i sebe, tako da sam veoma uzbuđen zbog utakmice", zaključio je Ros.

Budućnost i Gran Kanarija do sada su se sastali deset puta, a mnogo bolji bio je španski klub koji vodi 9:1 u pobjedama.

Evrokup, grupa B

Utorak

18.00h Turk Telekom - Šljonsk

Srijeda

18.00h Kluž - Litkabelis

19.30h Ulm - Burg

20.00h Trento - Aris

21.00h Gran Kanarija - Budućnost Voli

Standings provided by Sofascore

Bonus video: