Oglasio se Ferelov agent: "Rečeno nam je da nijedan naš igrač neće sarađivati sa Partizanom"

Budućnost danas angažovala Jogija Ferela, koji je bio na pragu Partizana

13870 pregleda 11 komentar(a)
Jogi Ferel, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Jogi Ferel, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Budućnost Voli je danas završila veliki posao i angažovala Amerikanca, Jogija Ferela, koji se prethodnih dana dovodio u vezu sa Partizanom.

Prethodnih dana srpski mediji su pisali da je Ferel na pragu Partizana, da se očekuje da posao bude završen, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Plej je, umjesto u Beograd, stigao u Podgoricu, a njegov agent, Servand Taheda, je objasnio da je dužina ugovora razlog zašto je Ferel stigao u Crnu Goru.

"Moj partner je rekao (sportskom direktoru Partizana) Zoranu Saviću da će Ferel biti dostupan i pet dana kasnije sam pitao šta se desilo sa Partizanom. Nije dobio odgovor, niti ponudu, iako smo im saopštili kako je Jogi u procesu i da radim na otkupu ugovora. Sljedećeg dana sam se čuo sa Zoranom i pitao: 'Da li ste zainteresovani za Jogija?' Odgovorio je potvrdno, a na moje pitanje na kom nivou, uzvratio je da mora da razgovara sa trenerom. Sjutra je izašao sa ponudom na dva mjeseca, uz opciju da ostane do kraja sezone", započeo je priču Servand Taheda za Meridian sport.

Ističe da je Ferel želio u Partizan.

“Bio sam iskren. Rekao sam to Partizanu. Dobili smo odgovor da Partizan ne može da izdvoji više para. Pričao sam nakon toga sa Jogijem koji je htio u Partizan, želio je da igra Evroligu. Svidjela mu se ideja da dođe u Beograd, ali smatrao je ponuda nije pokazao da je dovoljno cijenjen. Znaju ko je, igrao je dvije godine u ABA ligi, bio je veoma dobar”.

Na kraju posao sa šampionom Admiralbet ABA lige nije sklopljen.

"Posao nikad nije bio sklopljen, niti smo se dogovorili i rekli da Jogi dolazi u Partizan. I dalje smo bili u procesu raskida ugovora u Kini. Šangaj je tražio još 100.000 eura za otkup. Objasnio sam im da nemamo dogovor sa Partizanom, pa su se stvari smirile".

U trku se uključila i Budućnost.

"Partizan je imao sedam dana da izjednači ponudu. Ako zaista želiš igrača, onda to i uradiš, garantuješ cijelu godinu, a oni to nisu uradili. Jogi se tada odlučio za Budućnost. Kada sam to javio, poručeno je meni i mom partneru da nijedan naš igrač više nikada neće srađivati sa Partizanom. Zašto“, pita se Taheda.

Bonus video: