Partizan srušio PAO u ludom finišu, Madar junak Fenerbahčea za prvi poraz Reala

Jam Madar donio trijumf Feneru, veliki povratak na teren Kevina Pantera

8596 pregleda 8 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Partizan je još jednom navijačima poklonio utakmicu sa mnogo uspona i padova, momenata kada je djelovalo da je sve izgubljeno, ali ovog puta je pakleni duel pripao "crno-bijelima".

Aktuelni šampion ABA lige je u beogradskoj "Štarka reni" savladao Panatinaikos poslije produžetka (92:87) za petu pobjedu u Evroligi u 11 kola, treću u kojoj se vratio nakon što je imao dvocifren minus.

PAO je četiri minuta i 18 sekundi prije kraja vodio 73:63, a Partizan je posljednju šansu da se vrati u meč iskoristio onog momenta kada se probudio kapiten Kevin Panter, povratnik nakon povrede.

Panter je vezao sedam poena, imao je pomoć Bruna Kabokla i Zeka Ledeja koji su dobili bitku sa Matijasom Lesorom u oba reketa, pa je Partizan imao čak i posljednji napad u regularnom dijelu da dođe do trijumfa.

U dodatnih pet minuta je sve došlo na svoje za tim Željka Obradovića, a Panter je sa linije slobodnih bacanja tri sekunde prije kraja stavio tačku za veliko slavlje preko 20 hiljada navijača...

Ledej je sa 23 poena bio najefikasniji u domaćem timu, Pi Džej Doužer je imao 16, Panter 13, a Kaboklo 12...

U Panatinaikosu se istakoa Kendrik Nan sa 19...

A Real Madrid je izgubio prvi put u sezoni - nakon 10 trijumfa je stao u Istanbulu.

Nakon 45 minuta igre je slavio Fenerbahče (100:99), a seriju od četiri poraza je prekinuo zahvaljujući košu Jama Madara šest desetinki prije kraja. Real je sredinom posljednje četvrtine imao plus 14...

Monako je bio bolji od Olimpijakosa (85:77), Makabi je lako izašao na kraj sa Albom (102:81), dok je Bajern nadigrao Virtus (90:76).

Malo iznenađenje je napravio Žalgiris koji je bio silan u Milanu protiv Olimpije - 83:70.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: