Kad mora kraj Morave: Budućnost u Čačku želi povratak pobjedama

Grad Dragana Kićanovića i Željka Obradovića naredna je destinacija crnogorskog prvaka - košarkaši Budućnost Volija u 10. kolu Admirabet ABA lige gostruju kod Borca, subota od 19 sati.

9084 pregleda 6 komentar(a)
Moramo da odigramo bolje: Andrej Žakelj sa svojim momcima, Foto: KK Budućnost Voli
Moramo da odigramo bolje: Andrej Žakelj sa svojim momcima, Foto: KK Budućnost Voli

Tri pobjede u posljednjih deset mečeva - alarm je davno aktiviran, a crnogorski prvak zna da sjutra u "Hali kraj Morave" mora.

Uostalom to je riječ koja se pred meč u Čačku najčešće i čuje od "plavo-bijelih"

Grad Dragana Kićanovića i Željka Obradovića naredna je destinacija crnogorskog prvaka - košarkaši Budućnost Volija u 10. kolu Admirabet ABA lige gostuju kod Borca, subota od 19 sati.

"Moramo da odigramo bolje i da budemo fokusirani svih 40 minuta, ne samo 20 kako bismo došli do željenog rezultata", poručio je trener "plavih" Andrej Žakelj.

I centar Marko Jagodić-Kuridža naglašava da je Budućnost pod moranjem.

"Moramo da dobijemo utakmicu, moramo da pokažemo reakciju, karakter i da se vratimo sa pobjedom u Podgoricu, iako u Čačku nikada nije lako", jasan je Jagodić-Kuridža.

I dok je novi poraz u Evrokupu od Gran Kanarije dodatno zakomplikovao situaciju u Evropi, u ABA ligi je sve koliko-toliko podnošljivije, pošto je Budućnost na skoru 6-3, a ima i pred sobom dosta vremena da "ispravi" mnoge stvari.

S druge strane, Borac je na 4-5, a na svom terenu ove sezone savladao je Cibonu, SC Derbi i FMP, dok je poražen od Crvene zvezde i Igokee.

"U Čačku nas sigurno čeka dobar tim i težak teren, ali mislim da treba da gledamo sebe i da je više na nama - da popravimo određene stvari", dodao je Žakelj.

A, put do pobjede bio bi...

"Mislim da pristupom, odnosom prema svakom posjedu i pametnijom igrom nego što je bila u prethodnih nekoliko utakmica možemo da dođemo do pobjede protiv", smatra Žakelj.

Prošle sezone na posljednjem susretu u Čačku između Borca i Budoćnosti "pukla je stotka" (108:79) "plavih", a jedinu pobjedu protiv crnogorskog prvaka u ABA ligi klub iz Srbije upisao je u istoj sezoni, ali u Podgorici kada je slavio (87:85).

Najnovije pojačanje Budućnosti Jogi Ferel, momak koji je stigao u srijedu, neće biti u protokolu za ovaj meč.

ABA, 10. kolo

Petak

18.00h Split - Krka

Subota

17.00h Igokea - Mornar Barsko zlato

19.00h Borac - Budućnost Voli

21.00h FMP - Partizan

Nedjelja

17.00h Cedevita Olimpija - Zadar

19.00h Crvena zvezda - Cibona

Ponedjeljak

18.00h SC Derbi - Mega

Standings provided by Sofascore

Bonus video: