Šanse Mornara nisu velike, Pavićević: Gostovanje u Laktašima je problem za sve timove u ABA ligi

Barani protiv Igokee u 10. kolu regionalnog takmičenja (subota od 17 sati)

4831 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Mornar je u posljednjih pet dana doveo četiri pojačanja i to jasno ukazuje na činjenicu koliko su Barani ljetos promašili kada su pravili novu ekipu.

Pričao je, uostalom, o tome više puta trener Mihailo Pavićević, ali sada je došlo vrijeme da Mornar "priča" na terenu i da pokaže da ima kvalitet da izađe iz krize igre i rezultata u AdmiralBet ABA ligi.

Učinak od jedne pobjede i osam poraza promovisali su Pavićevićevu ekipu u glavnog kandidata za ispadanje, a u 10. kolu im se ne daju velike šanse da poprave skor i prekinu niz neuspjeha.

Mornar gostuje Igokei (subota od 17 sati), ekipi koja dijeli drugo mjesto na tabeli sa Cedevita Olimpijom, koja je pobjeđivala Partizan i Budućnost Voli i koja igra fenomenalnu košarku u ovom dijelu sezone.

"Gostovanje Igokei je predstavljalo problem svim klubovima u ABA ligi. Lijepo je otići u Laktaše kod naših dragih prijatelja, ali se to prijateljstvo na početku utakmice zaboravlja. Igokea fizički izgleda fantastično, a rezultati pokazuju kakav tim", rekao je Pavićević.

Danas je stigao Uroš Luković, a Mornar su tokom sedmice pojačali Nikola Bursać i Feron Hant, koji dan ranije i Markus Veders.

"Povukli smo određene poteze i doveli nekoliko novih igrača. Iskoristićemo ovu utakmicu da neke igrače, koji su tek stigli, uvedemo u ritam", dodao je Pavićević.

Antabija Voler se ljetos vratio u Bar, prije toga je bio u Igokei.

"Proveo sam u Laktašima tri godine i biće divno vidjeti ponovo neke drage ljude. Igokea igra vrlo jaku košarku, posebno agresivnu u odbrani. Do nas je da pokušamo da ispoštujemo ono što trener bude tražio od nas", istakao je Voler.

Igokea je oprezna pred ovaj duel.

"Mornar sigurno nije zadovoljan dosadašnjim igrama i rezultatima, reagovao je dovođenjem novih igrača i to je sada praktično nov tim. Barani su napadački veoma potentni, imaju kvalitet da naprave problem svakom protivniku, ali mi ne bježimo od uloge favorita koja apsolutno ništa ne znači, već je samo ono što piše na papiru", rekao je trener Igokee Vladimir Jovanović.

Bonus video: