Nova greška je zabranjena: Budućnost mora da igra pametnije

"Plavi" protiv Borca u Čačku (19 časova) jure 7. pobjedu u AdmiralBet ABA ligi: Treba da budemo fokusirani 40 minuta, a ne samo 20 - kaže trener Andrej Žakelj

7526 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Prije tačno 22 dana Andrej Žakelj je gostovao u Čačku i izgubio od Borca kao trener SC Derbija, tog 10. novembra vjerovatno nije ni slutio da će već narednog vikenda postati šef stručnog štaba Budućnost Volija, te da će se brzo vratiti u grad kraj Morave.

Slijedi duel Borca i Budućnosti (večeras od 19 časova) pred koji Podgoričani znaju da su već ispucali mnogo kredita ove sezone - imaju tri poraza u AdmiralBet ABA ligi, pa je duel sa izabranicima Dejana Džolija Mijatovića okarakterisan kao meč u kojem “plavi” nemaju prava na kiks ako žele da se ravnopravno bore za vrh tabele.

"Moramo da odigramo mnogo bolje i da budemo fokusirani 40 minuta, a ne samo 20, kako bismo došli do željenog rezultata", poručio je Žakelj.

Budućnost je na debiju Žakelja savladala Trento u Evrokupu, prošlog vikenda je u derbiju ABA regionalnog takmičenja na bolan način izgubila od Cedevita Olimpije poenima Šona Džonsa u posljednjoj sekundi, potom i ubjedljivo od Gran Kanarije...

"Mislim da odnosom prema svakom posjedu i pametnijom igrom nego što je bila u prethodnih nekoliko utakmica možemo da dođemo do trijumfa. U Čačku nas sigurno čeka dobar protivnik, ali mislim da treba da gledamo sebe i da je više na nama - da popravimo određene stvari", dodao je Žakelj.

I centar Marko Jagodić Kuridža potvrđuje da je Budućnost pod pritiskom.

"Moramo da dobijemo utakmicu, moramo da pokažemo reakciju i karakter, iako u Čačku nikada nije lako", poručio je reprezentativac Srbije.

Čačani u devet kola imaju četiri trijumfa, na svom terenu su pobjeđivali Cibonu, SC Derbi i FMP, namučili Crvenu zvezdu još dok je na njenoj klupi sjedio Duško Ivanović...

"U seriji smo utakmica protiv ekipa iz gornjeg dijela tabele. Po kvalitetu, Budućnost je u samom vrhu ABA lige - tim je izuzetan, a dolaskom Jogija Ferela samo je dodatno ojačan. Podgoričani imaju čak osmoricu Amerikanaca, tako da je riječ o sjajnoj ekipi. Zbog toga je pred nama izuzetno teška utakmica, to je svima jasno", istakao je trener Dejan Mijatović.

Jedan od aduta Borca je omaleni plejmejker Ronaldo Segu.

"Pred nama je izazov protiv odlične ekipe iz samog vrha tabele. Očekujem da se pregrupišemo, pripremimo najbolje što možemo za ovaj duel koji može da bude veoma bitna. Analizirali smo Budućnost, uočili njene prednosti i mane, tako da sam siguran da nećemo dopustiti da nam se dogodi pad u igri kao prije nekoliko dana protiv Partizana. Budućnost je jedan od najboljih timova u ABA ligi, a naša snaga je to što ćemo igrati pred svojim navijačima", rekao je 24-godišnji momak iz Orlanda.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: