U "Morači" sjutra pravi derbi, SC Derbi igra za prevlast nad Megom

SC Derbi sjutra od 18 sati u "Morači", u 10. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuje Megu

3872 pregleda 1 komentar(a)
Bogavac zna da ne smije biti opuštanja protiv Mege, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Bogavac zna da ne smije biti opuštanja protiv Mege, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Osokoljen prvom pobjedom nad FMP-om u Beogradu, SC Derbi očekuje još veći izazov, jer dočekuje Megu u 10. kolu AdmiralBet ABA lige. U međusobni okršaj dva tima izlaze poravnati na tabeli, sa po pet pobjeda i četiri poraza u dosadašnjem toku regionalne košarkaške lige.

"Studenti" znaju pred kakvim će biti izazovom sjutra od 18 sati u SC "Morača".

"Mega je zaista jedna agresivna ekipa i to u oba smjera, u napadu ali pogotovo su odlučni u odbrani. Statistički, Mega je druga odbrana ABA lige. Mi moramo ići sa mentalitetom i razmišljanjem poput onog u utakmici sa FMP-om, sa puno energije i moramo igrati našu prepoznatljivu igru. Trčanje, puno agresivnosti u odbrani. Mada priznajem da baš nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo onako kako želim. Međutim, momci rade sve da bi napravili dobar posao na treningu i nadam se da ćemo to prenijeti u utakmicu", kazao je Dejan Jakara, trener SC Derbija.

U međusobnim duelima je Mega u prednosti jer je dobila tri od četiri utakmice. Jedinu pobjedu "studenti" su nad Megom upisali pred svojom publikom, gdje je skor 1:1.

"U ponedeljak nas očekuje meč protiv neugodne ekipe Mege, koja je mlada i veoma talentovana. Igraju brzu košarku, ali mi moramo da se fokusiramo na našu igru i da popravimo na ovom meču greške iz meča sa FMP-om. Mislim da možemo do pobjede, ali samo pod uslovom da budemo fokusirani tokom većeg dijela meča, i budemo imali potreban nivo energije", smatra 20-godišnji bek "studenata" Luka Bogavac.

Bonus video: