Jakara: Treba da se naviknem na igrače i oni na mene, zatvorićemo se u dvoranu, pa ćemo analizirati utakmicu po utakmicu

SC Derbi pobijedio Megu 89:82 u 10. kolu Admiralbet ABA lige

10485 pregleda 1 komentar(a)
Jakara na večerašnjoj utakmici, Foto: KK SC Derbi/Filip Filipović
Jakara na večerašnjoj utakmici, Foto: KK SC Derbi/Filip Filipović
Ažurirano: 04.12.2023. 20:51h

Košarkaši SC Derbija savladali su večeras Megu (89:82) u 10. kolu Admiralbet ABA lige.

"Studenti" su na debiju Dejana Jakare pred domaćom publikom stigli do šeste pobjede u regionalnom takmičenju, uprkos padu u trećoj četvrtini kada su ispustili 12 poena prednosti.

"Čestitke momcima na pobjedi. Bila je neugodna utakmica. Igrali smo protiv ekipe, koja igra čvrsto i agresivno, što se pokazalo u trećoj četvrtini. Na kraju smo uz veliku borbu, zahvaljujući skoku stigli do pobjede. Imali smo mnogo izgubljenih lopti, u trećoj četvrtini smo bili nervozni. Na kraju smo pokazali karakter, dali koš kada je bilo najpotrebnije", rekao je trener SC Derbija Dejan Jakara.

Jakara je tek dvije sedmice na klupi SC Derbija, krenuo je dobro.

“Još treba da se naviknem na igrače, i oni na mene. Mali je period da se to sve pohvata, ali zatvorićemo se u dvoranu, analizirati, i nadam se da ćemo iz meča u meč biti bolji i bolji. Igramo dosta brzo, često se i zbog toga dešava da izgubimo lopte. Ovo je bila odlična utakmica da vidimo šta možemo da uradimo i popravimo“, rekao je Jakara.

Trener Mege, Marko Barać je kazao da je njegova ekipa, u odsustvu centara Plavšića i Jankovića, imala problema u skoku, što je na kraju i presudilo.

"U trećoj četvrtini smo uspjeli da nađemo postavu koja je bila u stanju da parira u skoku i podigne agresivnost u odbrani. Ta postava je jedina funkcionisala. Čim smo osvježili postavu imali smo nekoliko pogrešnih odluka i to je bilo to. Jasno je gdje su najveći problemi, gdje je prednost Derbija došla do izražaja - u skok igri. Evidentno je da su nam nedostajali centri Plavšić i Janković. Skok je morao da bude bolji. Nastavljamo dalje", rekao je Barać.

Bonus video: