Budućnost sa Ferelom osvaja Baltik: Sve za pobjedu koja nam je jako potrebna

Počinje drugi krug grupne faze Evrokupa: Budućnost protiv Litkabelisa u Panevežisu, meč u "Kalnapilio areni" igra se sjutra (srijeda) od 18 sati

12975 pregleda 3 komentar(a)
Želimo pobjedu na neugodnom terenu: Andrija Slavković, Foto: Eurocup
Želimo pobjedu na neugodnom terenu: Andrija Slavković, Foto: Eurocup

Sa španskih ostrva u blizini Afrike do sjevera Evrope i litvanske ravnice - dugo putovanje preko Evrope košarkaši Budućnost Volija nastavljaju u Panevežisu, gdje će u 10. kolu Evrokupa gostovati kod Litkabelisa.

Meč u "Kalnapilio areni", koja je sada već daleke 2011. bila jedan od domaćina Eurobasketa, igra se sjutra (srijeda) od 18 sati, a na put ka Baltiku sa ekipom je krenuo i Jogi Ferel, najnovije zvučno pojačanje "plavih".

"Imamo svega jedan trening da pripremimo taktiku i pripremu, koliko je to moguće, ali i da se uklopimo sa novim igračem, da ga uvedemo u naš sistem", poručio je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Crnogorski prvak ne blista u Evrokupu, tokom prethodnih devet rundi upisao je tri pobjede, a jedna je bila upravo protiv Litkabelisa na otvaranju evropske sezone u "Morači" (76:65).

"Litkabelis je promijenio trenera, sada ga predvodi Nenad Čanak i igra dosta bolje - sa dosta šuteva za tri poena, tipična su litvanska ekipa. Sigurno da će u Litvaniji biti težak teren, očekuje nas težak meč, za nas vrlo bitan i učinićemo sve da dođemo do pobjede koja nam je jako potrebna", dodao je Žakelj.

Zanimljivo, Nenad Čanak će drugi put ove sezone u Evrokupu predvoditi ekipu protiv Budućnosti, ali ne istu - u 2. kolu je kao trener Turk Telekoma slavio protiv "plavih", a u međuvremenu je dobio otkaz u Turskoj i vratio se u Litkabelis.

"Pod Čankom imaju bolje rezultate, vezali su sedam pobjeda prije nedavna dva poraza i imaju kvalitet sa kojim smo imali problem i u našem prvom meču u Morači", upozorio je Andrija Slavković, bek Budućnosti.

Između dva meča u Evropi Budućnost je u Čačku savladala Borac i upisala sedmi trijumf u regionalnom takmičenju.

"Nemamo puno vremena za pripremu meča, izgubićemo cijeli dan u putu, ali pokušaćemo da se što bolje spremimo i dođemo do pobjede na neugodnom terenu", dodao je Slavković.

Evrokup (grupa B), 10. kolo

Danas

18.00h Turk Telekom - Kluž

20.00h Šljonks - Burg

Srijeda

18.00h Litkabelis - Budućnost Voli

20.00h Trento - Ulm

21.00h Gran Kanarija - Aris

Standings provided by Sofascore

Bonus video: