Žakelj: Svi znamo ko je Jogi Ferel, zasluženo smo pobijedili

„Nije bio najsrećniji kraj, donosili smo neke loše odluke, ali smo bili bolji tokom meča. Još se upoznajemo, još smo u procesu, želimo da budemo bolji”, rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj nakon pobjede nad Litkabelisom (83:81)

10054 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Nakon 10 poraza zaredom u gostima u Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija su dočekali pobjedu na strani - „plavi” su večeras u Panevežisu pobijedili Litkabelis 83:81 i stigli do četvrtog trijumfa u ovom takmičenju.

Finiš u Litvaniji nije mogao da prođe bez drame. Budućnost je, sedam minuta prije kraja, imala devet razlike (66:57), ali je domaća ekipa prišla na minus jedan - 72:71.

Tada je konce igre preuzeo Jogi Ferel, koji je postigao dvije trojke zaredom i najavio uspješnu kampanju u Podgorici.

„Čestitam igračima, zasluženo smo pobijedili. Nije bio najsrećniji kraj, donosili smo neke loše odluke, ali smo bili bolji tokom meča. Odbrana je bila dobra, posebno u 1. poluvremenu, iako je Orelik pravio probleme. Još se upoznajemo, još smo u procesu, želimo da budemo bolji”, rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Slovenac je komentarisao i partiju Ferela.

„Svi znamo ko je Jogi Ferel. Znali smo da ima kvalitet, pokazao je to večeras. Samo je jedan trening odradio, potrebno je da uđe u sistem. Biće sve bolji. Loše je što nemamo vremena za trening, ali šta je - tu je. Idemo dalje”, rekao je Žakelj.

Budućnost u narednom kolu Evrokupa dočekuje Turk Telekom.

Bonus video: