Noć velikih šuteva - Hauard i Lundberg heroji, Ivanović 6 od 7

Crvena zvezda poražena u Valensiji 85:81

8718 pregleda 1 komentar(a)
Junak i tragičar: Markus Hauard i Marko Gudurić, Foto: Euroleague
Junak i tragičar: Markus Hauard i Marko Gudurić, Foto: Euroleague

Kakva noć u Evroligi! sve četiri utakmice rješavane su u posljednjim sekundama, a trojke Markusa Hauarda i Ifea Lundberga će se dugo vrtjeti na TV špicama.

Baskonija je upisala šestu pobjedu na sedam mečeva otkada se vratio Duško Ivanović, a heroj je bio Hauard. Jedan od najboljih šutera u Evropi je poništio nestvaran koš Tajlera Dorsija i trojkom na sedam sekundi do kraja donio prednost timu iz Vitorije (80:79).

Iznudio je i dodatno bacanje, ali ga je promašio, a Marko Gudurić pomalo nerezonski trojkom pokušao da donese trijumf Fenerbahčeu. Nije uspio...

Hauard je bio najefikasniji u Ivanovićevom timu sa 28 koševa, dok je Maik Kocar upisao 15 poena i 10 skokova. Fener su predvodili Najdžel Hejs-Dejvis sa 19 i Gudurić sa 14.

Meč u „Fernando Buesa areni“ je sudio Podgoričanin Igor Dragojević.

Barselona je vodila 30 minuta u Bolonji, imala i plus 16, ali je izgubila od Virtusa 80:75. Presudila je trojka Lundberga 17 sekundi prije kraja preko Jana Veselog za 79:75...

Švedski bek je bio najefikasniji u domaćem timu sa 21 poenom, po 14 su ubacili Tornike Šengelija i Danijel Heket, dok su kod Katalonaca odskočili Vili Ernangomes sa 15 i Veseli sa 13.

Valensija je savladala Crvenu zvezdu 85:81, iako je Nemanja Nedović na početku posljednjeg minuta trojkom izjednačio na 81:81.

Brendon Dejvis sa 21 i Semi Odželeje sa 17 poena su bili najbolji u redovima „taronhe“, a kod Beograđana Šabaz Nejpir i Nedović sa po 14.

Makabi je u Vilerbanu porazio Asvel 94:91, a tačku na meč je stavio Vejd Boldvin - prvo je ukrao loptu i iznudio nesportski faul Nanda de Koloa, a onda mu „lupio“ rampu pri pokušaju da iznudi produžetak.

Boldvin je meč završio sa 21 poenom, Lorenzo Braun sa 16, a Romas Sorkin i Bonzi Kolson sa po 15. Kod domaćih su odskočila tri Francuza - Žofri Lovernj je ubacio 23 koša, De Kolo 22, a Timote Luvavu-Kabarot 19.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: