Ferel na debiju pokazao klasu: Još dosta posla nas očekuje

Budućnost prekinula evropski negativan niz u gostima, momak iz Indijane koji je u Podgoricu sletio prošle sedmice najavio da će biti veliko pojačanje "plavih"

5724 pregleda 3 komentar(a)
Ferel, Foto: Eurocup
Ferel, Foto: Eurocup

Još prošle sedmice kada ga je Budućnost "preotela" Partizanu, bilo je jasno da u "Moraču" dolazi košarkaška klasa - potvrda toga stigla je odmah, kada je prvi put obukao plavi dres sa brojem 11.

Košarkaši Budućnost Volija pobjedom nad Litkabelisom (83:81) na sjeveru Litvanije prekinuli su niz od 10 uzastopnih poraza u gostima u Evrokupu, a kada je bio potreban završni udarac u Kalanpilio areni "eksplodirao" je Jogi Ferel.

Najnovije pojačanje "plavih" u finišu je dalekometnom paljbom (pogodio dvije trojke) i hladnokrvno sa linije slobodnih bacanja riješilo meč u Panevežisu.

"Vraćamo se u Podgoricu i nastavljamo sa radom, još dosta posla nas očekuje", poručio je Ferel nakon četvrtog trijumfa Budućnosti u Evropi ove sezone.

Litvanski tim tako je ostao na istom učinku u Evrokupu (4-6).

"Pobjeda protiv tima kao što je Litkabelis, ekipe koja igra jako dobro, zaista je odlična stvar - posebno nakon naša dva prethodna teška meča", dodao je Ferel, koji je na kraju meč na Baltiku završio sa 14 poena.

Momak koji je nosio dresove Bruklina, Dalasa, Sakramenta, Klivlenda, LA Kliprsa, Panatinaikosa i Cedevita Olimpije očigledno je već u dobroj formi.

"Osjećam se dobro - bila je to moja prva utakmici sa novim saigračima i odmah smo upisali pobjedu", kaže Ferel.

Tokom naredna dva meča plej iz Indijane imaće priliku i da se predstavi i navijačima u Morači, ali i da Budućnost krene u niz pobjeda - u subotu protiv FMP-a, pa u srijedu kada u Podgoricu stiže Turk Telekom.

"Svega jedan dan ćemo imati za pripremu narednog meča, ali takav ritam je većini ekipa, ne možemo da se žalimo na to", zaključio je Ferel.

Žakelj: Vjerujem da ima pomaka...

Ferel je novo ime na terenu, a Andrej Žakelj od skoro novo lice na klupi Budućnosti - na svom petom meču od kada je preuzeo "plave" slovenački stručnjak je upisao treći trijumf.

"Prvo bih čestitao momcima na pobjedi, jer mislim da nam je ova utakmica bila biti ili ne biti, kao i meč protiv Trenta. Mislim da su momci pokazali karakter, ali dug je put ispred nas i kada je u pitanju Evrokup i kada je u pitanju ABA liga", kaže Žakelj.

O napretku tima kaže...

"Vjerujem da ima pomaka u dobrom smjeru iako je činjenica da nemamo vremena za trening, pa se uigravamo i kroz utakmice tako da sve to na momente, kao što je bio slučaj sada, izgleda dobro. Mislim da sa pristupom koji smo pokazali prethodne dvije utakmice treba da nastavimo i u narednim - da gradimo na tim osnovama", zaključio je Žakelj.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: