Lejkersi i Indijana za istoriju: Gigant iz Kalifornije i Pejsersi u finalu NBA kupa

Lebron Džejms razbio Nju Orleans, Tajris Halibarton Milvoki

6005 pregleda 1 komentar(a)
Halibarton i Džejms su vodili Indijanu i Lejkerse do finala, Foto: NBA (X)
Halibarton i Džejms su vodili Indijanu i Lejkerse do finala, Foto: NBA (X)

Premijerno izdanje NBA kupa (in-season turnir) stiglo je do posljednjeg čina, a LA Lejkersi ili Indijana u noći između subote i nedjelje (2.30h) postaće dio istorije kao prvi osvajači novog takmičenja.

Lejkersi, klub koji uz Boston ima najviše NBA titula (17), do finala u Las Vegasu stigli su pobjedom nad rivalom sa Zapada Nju Orleansom (133:89), dok su Pejsersi u obračunu Istoka u Nevadi srušili Milvoki (128:119).

A, ponovo kada je bilo važno tu je bila živa NBA legenda - Lebron Džejms. "Kralj" je sa 30 poena, osam asistencija i pet skokova vodio Lejkerse do ubjedljive pobjede nad Pelikansima.

Pratili su ga Entoni Dejvsi koji je upisao dabl-dabl (16 ponea, 15 skokova), Ostin Rivs sa 17 poena, Tauren Prins je dodao 15, a Danđelo Raseč 14...

Najefikasniji kod Nju Orleansa bili su Trej Marfi sa 14 i Zajon Vilijamson sa 13 poena.

Janis Adetokumbo je još jednom "vukao" Bakse (37 poena i 10 skokova), ali sinoć u "T-mobile areni" jedan drugi majstor je "izbrisao" njegovu predstavu.

Tajris Halibarton sa odigrao još jedan sjajan meč ove sezone, ubacio je 27 poena, podijelio 15 asistencija, imao sedam skokova i odveo Indijanu do velikog finala. Uz njega, blistao je i Majls Tarner sa 26 poena i 10 skokova.

Lejkersi će tako u finalu pokušati da svojoj trofejnoj sali dodaju još jedan trofej, dok će Indijana igrati za istoriju pošto je do sada najveći uspjeh tog kluba osvajanje Istočne konferencije 2000. sa Lerijem Birdom na klupi.

Zanimljivo, u kasnijem velikom finalu Pejsersi su poraženi od Lejkersa.

Bonus video: