Mornar na novom početku, Pavićević: Povukli smo riskantan potez, pojačanja su donijela kvalitet

Barani u subotu dočekuju Cedevita Olimpiju

4767 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Seriju od pet poraza u AdmiralBet ABA ligi košarkaši Mornara će pokušati da prekinu u duelu sa jednim od favorita za vrh tabele.

U Bar stiže Cedevita Olimpija (subota od 17 sati) kojoj će Mihailo Pavićević vjerovatno suprotstaviti sve novajlije koje su posljednje dvije sedmice stigle u "Topolicu".

Samim tim očekuje se i da Mornar ponudi nešto novo protiv rivala kojem pripada uloga favorita.

"Cedevita Olimpija je tim za poštovanje, ima vrhunske igrače i dolazi nakon dva poraza. Biće sigurno dodatno motivisana zbog toga, a mi smo u situaciji da imamo novi tim. Povukli smo dosta riskantan potez dovođenjem velikog broja igrača, ali sa onim što smo imali nismo mogli da ispunimo planirano", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je u 10 kola slavio samo jednom.

"I za mene kao trenera je sada dosta nepoznanica - vidjećemo kako ćemo izgledati, kako će sve da funkcioniše na terenu. Neće biti lako, vremena je malo da bi se svi igrači uklopili, ali na treninzima je pozitivna energija i to mi daje nadu. Sada mi je prijatnije jer imamo veći izbor igrača i više mogućnosti za razne taktičke varijante", dodao je Pavićević.

Njegov tim mora da počne da pobjeđuje ako želi da se pomjeri s dna tabele regionalnog takmičenja.

"Nadam se da ćemo već protiv Cedevite prenijeti energiju s treninga na meč. Nema više povratka - moramo da se tražimo u "sprintu", ali je evidentno da smo s pojačanjima dobili na kvalitetu u svakom pogledu", zaključio je Pavićević.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: