Mornar ostao na začelju, Cedevita Olimpija u finišu riješila meč

Barani dugo bili u igri protiv favorita iz Ljubljane, u 32. minutu smanjili na 64:63, ali izgubili 86:74

8349 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Borba za opstanak će biti duga i mučna, a šanse samo prolaze pored košarkaša Mornara.

Barani su, doduše, u meč sa Cedevita Olimpijom u „Topolici” ušli kao autsajderi, ali su dugo bili u igri protiv favorita iz Ljubljane. Nažalost, izgubili su 86:74.

Tim Mihaila Pavićevića je u 1. četvrtini stalno stizao prednost rivala, a u drugoj imao i četiri razlike (22:18).

Posljednji put je domaćin poravnao u 16. minutu, košem Markusa Vedersa za 30:30, ali su potom iskusniji i kvalitetniji izabranici Simonea Pjaniđanija preuzeli kontrolu.

Mornar se, ipak, nije predavao, stalno držao priključak do 32. minuta, kada je Tevijan Dan-Martin pogodio za 63:64.

Ipak, to je bilo sve - Cedevita Olimpija je povela 73:65, a potom serijom 8:0 otišla na nedostižnih 83:68 na nepuna dva minuta do kraja.

"Cedevita Olimpija je zaslužena slavila, to je veoma iskusna ekipa protiv koje morate da budete fokusirani 40 minuta i protiv koje ne smije da bude improvizacije u igri. Svaki poklon i našu grešku je rival iskoristio - imali smo 17 izgubljenih lopti, mislim da je rival poslije 15 lako poentirao. Toliko izgubljenih lopti je mnogo i za tri meča, a ne za jedan...", rekao je Pavićević.

Veders je bio najefikasniji u domaćem timu sa 16 poena, a dvocifren učinak su imali i Dan-Martin (11) i kapiten Nemanja Vranješ (10).

"Ima objektivnih razloga za ovo što nam se dešava, jer smo mnogo mijenjali u toku sezone. Dosta je novih igrača i biće tu konfuzije. Naš najveći problem je neuigranost, to se vidi u napadu. Bili smo u igri 33-34 minuta, poslije smo počeli da srljamo i gubimo lopte. Nije kraj svijeta, imamo kvalitet da možemo da se do kraja borimo za opstanak, samo treba da sav taj kvalitet prenesemo na parket i da dođemo do željene igre", istakao je Pavićević

Kod gostiju su odskočili Karlo Matković sa 24, Jaka Blažič sa 19 i bivši reprezentativac Crne Gore, Džastin Kobs, sa 13 koševa.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: