Žakelj: Pobjeda je najvažnija, dolazak Ferela mijenja uloge

"Pristup je dobar. Čak primamo i malo poena s obzirom na to koliko pravimo grešaka i gluposti u odbrani. Kada odbrana bude sigurnija mislim da će proraditi i napad, gdje želimo da brže trčimo i igramo otvorenije", rekao je trener Budućnosti poslije trijumfa nad FMP-om

8350 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Piše se pobjeda, problemi će morati da se rješavaju - to je poruka trenera Budućnost Volija Andreja Žakelja nakon trijumfa nad FMP-om (82:76) u 11. kolu AdmiralBet ABA lige.

To je osmi trijumf Podgoričana u regionalnom takmičenju.

"Znali smo da će biti teško, da ne možemo da završimo posao samo time što ćemo se pojaviti. Vidio se umor kod mojih igrača, vidjelo se da su noge teške, niti je fokus bio onakav kakav želimo. To je bilo dobro samo na momente", rekao je Žakelj.

Budućnost je imala i dvocifrenu razliku, ali nije moglo bez uzbuđenja u finišu.

"FMP je bolja ekipa nego što govori stanje na tabeli. Nismo imali šuterski dan, falilo je na kraju i koncentracije u skoku, ali najvažnije da smo slavili. Sada da odmorimo i da se okrenemo narednom protivniku, a to je Turk Telekom u Evrokupu", istakao je slovenački trener.

Žakelj nije nezadovoljan.

"Pristup je dobar. Čak primamo i malo poena s obzirom na to koliko pravimo grešaka i gluposti u odbrani. Kada odbrana bude sigurnija mislim da će proraditi i napad, gdje želimo da brže trčimo i igramo otvorenije. To je lakše reći nego uraditi, jer smo bez treninga i uigravamo se kroz utakmice. Najbitnije je da su pristup i energija pravi", kazao je Žakelj.

Jogi Ferel je odigrao drugi meč u dresu Budućnosti, prvi u "Morači" - imao je osam poena za 18 minuta i po minuta.

"Dolazak Ferela mijenja uloge u napadu. Fali nam i Flečer Megi, i to se pogotovo vidi kada nemamo rješenje u napadu, ali iste probleme imaju sve ekipe", zaključio je Žakelj.

Bonus video: