SC Derbi gostuje Partizanu: "Jedva čekamo početak meča da pokažemo koliko vrijedimo"

SC Derbi sjutra (20) gostuje Partizanu u 11. kolu ABA lige

11114 pregleda 2 komentar(a)
Kamenjaš, Kapusta i Jakara, Foto: KK SC Derbi/Filip Filipović
Kamenjaš, Kapusta i Jakara, Foto: KK SC Derbi/Filip Filipović

Ekipa koja je prošle, a i ove sezone znala da namuči, ali i savlada Partizan je SC Derbi.

Predvođeni Zvonimirom Ivišićem "studenti" su 15. maja šokirali "crno-bijele" u dvorani "Aleksandar Nikolić", slavili 84:83 i poveli 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Admiralbet ABA lige. I u drugom meču, u Podgorici, ekipa koju je tada vodio Andrej Žakelj bila je nadomak pobjede, ali se onda pojavio Džejms Naneli, koji je seriju vratio u Beograd, gdje je Partizan eliminisao SC Derbi, a kasnije osvojio titulu.

A početak aktuelne sezone ponovo je obilježio duel ovih rivala. Ovog puta u finalu ABA Superkupa, u kojem je Borna Kapusta, pet sekundi prije kraja, ekipi donio prvi trofej u ovom takmičenju.

Skoro tri mjeseca nakon te utakmice, Partizan i SC Derbi će se sastati u 11. kolu Admiralbet ABA lige. Duel u Beogradu počinje sjutra u 20 časova, a najveća promjena u odnosu na posljednji susret desila se na klupi podgoričkog tima - Dejan Jakara je naslijedio Andreja Žakelja, koji je preuzeo Budućnost Voli.

Sa Jakarom na klupi SC Derbi je u gostima pobijedio FMP, a na domaćem terenu Megu.

"Povratkom Kevina Pantera Partizan je uhvatio ritam i postao potpuno druga ekipa. Uigrao se i Bruno Kaboklo, njihovo posljednje pojačanje i sad zaista sjajno izgledaju. Mi ćemo dati sve od sebe da probamo da što više i duže zaustavimo njihov fenomenalan napad, a to se može samo ukoliko svi igrači ostave srce na parketu. Sumnjam da će to na ovakoj utakmici biti problem, jer sam siguran da svi jedva čekamo početak meča da pokažemo koliko vrijedimo", rekao je Jakara.

Borbu sa Kaboklom pod košem vodiće Kenan Kamenjaš.

"Očekuje nas teška utakmica protiv možda i najbolje ekipe u ABA ligi. Mislim da će i pristup Partizana ovom meču biti drugačiji jer smo slavili protiv njih u finalu Superkupa. To je bio pripremni period i u ovom meču su oni veliki favoriti ali kao i do sada, nigdje ne idemo sa bijelom zastavicom. Idemo u Beograd da se nadigravamo, maksimalno željni igre i još jednog iznenađenja, a vidjećemo na kraju meča za šta će to biti dovoljno", rekao je Kamenjaš.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: