Rajt: I nakon Turk Telekoma da budemo na pobjedničkom putu, očekuje nas meč u kojem moramo da trijumfujemo

Košarkaši Budućnost Volija u 11. kolu Evrokupa dočekuju Turk Telekom (srijeda, 19.45h) - pobjeda jedino u mislima

8994 pregleda 0 komentar(a)
Mekilni Rajt i Džakori Vilijams na jednom od mečeva Evrokupa, Foto: Eurocup
Mekilni Rajt i Džakori Vilijams na jednom od mečeva Evrokupa, Foto: Eurocup

Krediti u Evropi već su potrošeni kroz prethodnih šest poraza, već od sjutra crnogorski prvak praktično nema pravo na grešku... Ono što je dobro novi evropski izazov "plavi" dočekuju u mnogo boljem raspoloženju nego što je bilo na startu sezone.

Košarkaši Budućnost Volija u 11. kolu Evrokupa ugostiće Turk Telekom, meč u "Morači" zakazan je za srijedu od 19.45 sati.

Prošle sezone klub iz Ankare je stigao do finala ovog takmičenja i teško da bi bio ekipa "za vađenje", ali ove je situacija, ipak, drugačija.

Turk je do sada u Evrokupu upisao samo dvije pobjede, jednu upravo protiv Budućnosti u neizvjesnom meču u Ankari (79:77).

"Igramo utakmicu u kojoj moramo da pobijedimo, zato želim da pozovem sve navijače Budućnosti da dođu na utakmicu, trebate nam", poručio je plej "plavih" Mekinli Rajt.

Na put ka gornjem dijelu tabele B grupe Evrokupa Budućnost je krenula prošle sedmice kada je protiv Litkabelisa prekinula prokletstvo evropskih gostovanja, a meč sa Turk Telekomom dočekuje u nizu od tri trijumfa.

"Imali smo tri dobre utakmice i tri vezane pobjede u oba takmičenja, a želimo da ostanemo na tom putu i nakon ovog meča", dodao je Rajt.

Nekadašnji košarkaš Dalasa naglasio je koliko je važan meč u "Morači".

"Jako bitna utakmica, jer pobjedom se penjemo na tabeli i bićemo bliži drugoj fazi takmičenja. Treba da nastavimo sa dobrim partijama u odbrani, da iz nje gradimo napad i ukoliko budemo na nivou prethodnih nekoliko utakmica možemo da se nadamo pobjedi. Naša želja je da ponovimo pristup i fokus iz prethodnih utakmica i da upišemo nove bodove", istakao je Rajt.

A, mini serija pobjeda stigla je dolaskom Andreja Žakelja na klupu "plavih" - stručnjaku iz Slovenije i protiv Turk Telekoma samo jedan ishod je u glavi.

"Očekuje nas meč koji moramo da dobijemo protiv tima koji je u prethodnom kolu Evrokupa savladao Kluž", jasan je Žakelj.

Žakelj
Žakeljfoto: KK Budućnost Voli

U prvom meču Budućnosti i Turk Telekoma, ekipu iz Ankare predvodio je Nenad Čanak, da bi ga nakon lošijih partija naslijedio Seldžuk Ernak, koji je do prve pobjede stigao u prošlom kolu protiv predstavnika Rumunije.

"Nakon promjena koje su imali igraju bolje i igra im je oslonjena na tri Amerikanca - Tajrona Valasa, Džejmsa Palmera i Stivena Inoha. Njih trojica imaju jako dobar učinak i veoma su neugodni ofanzivni igrači. Vjerujem da će sigurno biti težak meč za nas, ali nastavljamo sa radom na sebi", dodao je Žakelj i pozvao navijače da zajedno stignu do novog trijumfa u Evrokupu.

Evrokup, B grupa - 11. kolo

Danas

18.00h Kluž - Šljonsk

19.00h Aris - Litkabelis

19.00h Ulm - Gran Kanarija

Srijeda

19.30h Burg - Trento

19.45h Budućnost Voli - Turk Telekom

Standings provided by Sofascore

Bonus video: