Rutinske pobjede Partizana i Zvezde, Virtus bolji od Ivanovića, Laso dobio ovacije u Madridu

"Crno-bijeli" dali 58 poena za poluvrijeme u Kaunasu

8583 pregleda 10 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan
Ažurirano: 14.12.2023. 23:11h

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde su upisali pobjede u 14. kolu Evrolige.

Oba beogradski tima su bila prilično ubjedljiva - "crno-bijeli" su dominirali u Kaunasu protiv Žalgirisa (93:85), a "crveno-bijeli" u duelu sa Albom u Beogradu (85:71).

Tim Željka Obradovića je slavio drugi put u gostima u sezoni (nakon Asvela), ovo mu je četvrti trijumf zaredom, pa je sada na učinku od osam pobjeda i šest poraza.

Nije bilo mnogo dilema u "Žalgirio areni", gdje je Partizan u prvom poluvremenu dao 58 poena i u tri navrata imao plus 16...

Jedinu pravu reakciju domaćin je imao sredinom trećeg perioda kada je prišao na minus šest, ali je beogradski tim odbio taj nalet.

Kevin Panter je bio najefikasniji sa 22 poena, Pi Džej Doužer je imao 16, Džejms Naneli 14, Zek Ledej 13, a Bruno Kaboklo 12...

Zvezda je rutinski odradila posao protiv jedne od najslabijih ekipa u Evroligi koju je savladala na svom terenu prvi put od 2015.

Alba se nije pitala ništa u "Štark areni", Zvezda je dominantno u prvom poluvremenu stigla do dvocifrene prednosti, koja je u drugom dijelu išla i do 20 poena.

Nemanja Nedović je sa 20 vodio Zvezdu do 5. trijumfa, Rokas Giedraitis je dodao 19, a Miloš Teodosić 12.

Crnogorski centar Marko Simonović je u crveno-bijelom dresu na terenu proveo sedam minuta, imao je skok, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

A Baskonija našeg Duška Ivanovića je izgubila u Vitoriji, bolji je bio Virtus 91:81.

Presudna je bila serija 10:0 u prvoj polovini posljednje četvrtine kada italijanski tim od minus dva (70:68) stigao do plus osam (78:70).

Italijanski tim je slavio na krilima Marka Belinelija (27) za 10. trijumf, a Baskonija je poražena šesti put u sezoni, drugi u devet mečeva od kada je na klupu sjeo Ivanović.

Makabi je u Beogradu bio bolji od Anadolu Efesa (95:86), dok je Real Madrid nastavio dominaciju i bez problema pobijedio Bajern (88:73).

Meč će se pamtiti i po povratku Pabla Lasa u "WiZink centar" - legendarni trener "kraljevskog kluba", koji sada vodi Bajern, pustio je i suzu nakon velikih ovacija publike.

Panatinaikos je teže nego što se očekivalo opravdao ulogu favorita u Vilerbanu protiv Asvela (89:81).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: