Ferel: Uživanje je igrati u Beogradu, Partizan veliki test za nas; Žakelj: Želim reakciju nakon Turk Telekoma

Vrijeme je za derbi: Košarkaši Budućnost Volija sjutra (subota, 21h) protiv Partizana u Beogradu

12306 pregleda 5 komentar(a)
Ključ je u samopouzdanju: Jogi Ferel, Foto: ABA/Filip Roganović
Ključ je u samopouzdanju: Jogi Ferel, Foto: ABA/Filip Roganović

Šampion, paklena atmosfera i sastav koji je projektovan za velike stvari u Evroligi stižu u nezgodnom trenutku za crnogorskog šampiona - nakon razočaravajuće igre i poraza u "Morači" od Turk Telekoma.

Vrijeme je za jedan od regionalnih derbija - košarkaši Budućnost Volija u 12. kolu ABA lige gostuju kod Partizana. Meč u "Beogradskoj areni" zakazan je za subotu od 21 sat.

"Uvijek je uživanje igrati derbi utakmicu protiv Partizana u Beogradu, znamo da će domaćin imati veliku podršku navijača", poručio je Jogi Ferel, plej Budućnosti koji je nedavno stigao u Podgoricu nakon što je bio povezivan upravo za Partizanom.

Poraz od Turk Telekoma (96:73), osim što je dodatno zakomplikovao plasman u nokaut fazu Evrokupa, prekinuo je i dobar trenutak Budućnosti koja je bila u nizu od tri pobjede.

"Ova utakmica će biti veliki test za našu ekipu - da testiramo sposobnost da se vratimo nakon poraza", jasan je Ferel. "Vjerujem da će biti dobra utakmica, moramo što duže rezultatski da budemo u utakmici kako bismo imali šansu da iskoristimo šansu i dođemo do pobjede na gostovanju".

Budućnost u Beogradu protiv Partizana nije slavila od oktobra 2020. godine.

"Mislim da je ključ dobre partije i eventualne pobjede samopouzdanje - da izađemo na teren kao da u toj atmosferi nemamo ništa da izgubimo. Najvažnije je da odigramo kao tim, da učinimo jedni druge boljim, da lopta kruži i ukoliko se držimo toga možemo doći do pobjede", objasnio je Ferel.

I novi trener Budućnosti Andrej Žakelj je stigao nedavno (umjesto Petra Mijovića), a dok je vodio SC Derbi upisao je dvije velike pobjede protiv Partizana i Željka Obradovića - prošle sezone u plej-ofu i na startu ove u finalu ABA Superkupa.

"Moja očekivanja pred duel sa Partizanom su da mi nešto kao ekipa promijenimo - da reagujemo nakon poraza", istakao je slovenački stručnjak. "Moramo da imamo mnogo više energije i fokusa nego protiv Turk Telekoma i to je jedino što me zanima od mog tima".

Rival je dobro poznat...

"O Partizanu svi znamo sve - ekipa koja je u sjajnoj formi sa četiri vezane pobjede u Evroligi tako da ne treba trošiti riječi o njima", jasan je Žakelj.

Ponovio je da u ovoj utakmici želi se svi u ekipi bave svojom igrom, svojim pristupom i načinom igre.

"Sa taktičkom pripremom smo krenuli već juče i uradićemo sve koliko možemo pripremiti meč u ova dva dana ali sa energijom i fokusom možemo igrati sa svakim protivnikom, bez njih ne možemo", zaključio je Žakelj.

ABA, 12. kolo

Petak

18.00h FMP - Zadar

Subota

15.00h Cedevita Olimpija - Krka

17.00h Igokea - Cibona

19.00h Borac - Mornar Barsko zlato

21.00h Partizan - Budućnost Voli

Nedjelja

17.00h SC Derbi - Crvena zvezda

Ponedjeljak

18.00h Split - Mega

Standings provided by Sofascore

Bonus video: