Lijepe riječi velikog trenera: Dolaze sportski prijatelji, Budućnost zaslužuje veliko poštovanje

Budućnost u subotu od 21 igra protiv Partizana u gostima, trener "crno-bijelih" Željko Obradović pred ovaj duel imao je jasnu poruku

16959 pregleda 164 reakcija 9 komentar(a)
Obradović tokom jednog od gostovanja u Podgorici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Obradović tokom jednog od gostovanja u Podgorici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Subota je dan za derbi - košarkaši Budućnost Volija u 12. kolu AdmiralBet ABA lige biće gosti Partizana, a najbolji evropski trener i simbol "crno-bijelih" Željko Obradović na lijep način je najavio novi okršaj dva kluba.

"Dolaze naši sportski prijatelji i velika nam je želja da im pokažemo gostoprimstvo i da utakmica protekne u pravoj sportskoj atmosferi", poručio je Obradović.

Partizan je ekipa projektovana za velike stvari u Evroligi, Budućnost još traži pravu formu u sezoni u koju je ušla sa potpuno novim timom - favorit je poznat, ali derbi je uvijek derbi.

"Budućnost je protivnik koji zaslužuje veliko poštovanje i samo sa maksimalnim mogućim pristupom i igrom na visokom energetskom nivou možemo da se nadamo dobroj utakmici", dodao je Obradović, koji je u Podgorici kao veliki rival uvijek bio dočekan na pravi, sportski, način.

Budućnost je protiv Turk Telekoma (poraz 96:73) pokvarila dobar trenutak u sezoni, dok Partizan u ovaj duel ulazi nakon četiri vezane pobjede u Evroligi.

"Misli su nam odmah nakon meča Evrolige bile okrenute ka subotnjoj utakmici i duelu protiv Budućnosti. Pred nama je jedan trening na kom ćemo pokazati važne elemente za tu utakmicu i pokušati da se pripremimo na najbolji mogući način", zaključio je Obradović.

Alen Smailagić, centar Partizana, želi da njegova ekipa nastavi u dobrom ritmu, ali...

"Nadamo se pobjedi protiv ekipe koja nije nimalo naivna i koja će sigurno dati sve od sebe protiv nas", istakao je Smailagić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: