Derbi u nevrijeme: Budućnost gostuje šampionu koji je u naletu

"Plavi" tri dana nakon teškog poraza od Turk Telekoma u Evrokupu gostuju Partizanu koji je u seriji od četiri pobjede u Evroligi. Duel u “Štark areni” u okviru 12. kola Admiralbet ABA lige igra se večeras u 21 sat

9836 pregleda 25 reakcija 9 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Zahuktali prvak, tim koji je u seriji od sedam pobjeda u svim takmičenjima i koji će imati podršku od najmanje 15 hiljada gledalaca stiže u nezgodnom trenutku za Budućnost Voli - nakon razočaravajuće igre i ubjedljivog poraza u “Morači” od Turk Telekoma u Evrokupu.

Došao je trenutak za jedan od regionalnih derbija - Podgoričani od 21 sat u 12. kolu Admiralbet ABA lige gostuju Partizanu i pokušaće da savladaju “crno-bijele” u Beogradu prvi put od oktobra 2020. godine.

"Uvijek je uživanje igrati protiv Partizana u Beogradu, znamo da će imati veliku podršku navijača", poručio je plejmejker “plavih” Jogi Ferel, koji je nedavno stigao u Podgoricu nakon što je bio povezivan upravo sa aktuelnim prvakom regionalnog takmičenja.

Debakl od Turk Telekoma (96:73), osim što je dodatno zakomplikovao plasman u nokaut fazu Evrokupa, prekinuo je i dobar trenutak Budućnosti koja je bila u nizu od tri pobjede.

"Ovo je veliki test za našu ekipu - da testiramo sposobnost da se vratimo nakon poraza", kazao je Ferel pred duel sa timom koji poslije 11 kola ima isti učinak kao Budućnost (8-3).

"Moramo što duže da rezultatski budemo u utakmici kako bismo dočekali šansu da mislimo o trijumfu. Mislim da je ključ dobre partije u samopouzdanju - da izađemo na teren kao da u toj atmosferi nemamo ništa da izgubimo. Najvažnije je da odigramo kao tim, da učinimo jedni druge boljim, da lopta kruži i ukoliko se držimo toga možemo - doći do pobjede", objasnio je Ferel.

ŽAKELJ ZAHTIJEVA REAKCIJU

Trener Budućnosti Andrej Žakelj je ove sezone pobijedio Partizan kao trener SC Derbija (u finalu Superkupa), prošle je bio veoma blizu da eliminiše favorita u četvrtfinalu.

"Očekujem da kao tim nešto promijenimo i da reagujemo nakon poraza. Potrebno nam je više energije i fokusa nego protiv Turk Telekoma i to je jedino što me zanima od mog tima. Partizan? O njemu znamo sve - to je ekipa koja je u sjajnoj formi sa četiri vezane pobjede u Evroligi. Nema potrebe da trošimo riječi o Partizanu", jasan je Žakelj.

OBRADOVIĆ: BUDUĆNOST ZASLUŽUJE POŠTOVANJE

Partizan je u četvrtak veče briljirao u Kaunasu protiv Žalgirisa i nastavio seriju trijumfa u Evroligi, a u ABA ligi je odavno “ispucao” prava na grešku porazima od Mege i Igokee.

"Dolaze naši sportski prijatelji i velika nam je želja da im pokažemo gostoprimstvo i da utakmica protekne u pravoj sportskoj atmosferi", rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Favorit je poznat, ali derbi je uvijek derbi.

"Budućnost je protivnik koji zaslužuje veliko poštovanje i samo sa maksimalnim mogućim pristupom i igrom na visokom energetskom nivou možemo da se nadamo dobroj utakmici", zaključio je popularni Žoc.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: