SC Derbi dočekuje Zvezdu, Jakara: Oni su prvi favorit za osvajanje lige

Utakmica u "Morači" se igra sjutra sa početkom u 17 časova

8482 pregleda 20 reakcija 5 komentar(a)
Kenan Kamenjaš na utakmici sa Partizanom, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović
Kenan Kamenjaš na utakmici sa Partizanom, Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši SC Derbija su u ponedjeljak, na gostovanju Partizanu, počeli seriju teških utakmica, protiv ekipa koje imaju najveće ambicije u Admiralbet ABA ligi.

Protiv aktuelnog šampiona "studenti" su loše ušli u meč, pa je već nakon prve četvrtine bilo jasno da iznenađenja u Beogradu neće biti. Na kraju su "crno-bijeli" slavili (99:76) i revanširali se za poraz u finalu ABA Superkupa.

A nakon utakmice sa Partizanom, tim Dejana Jakare igra protiv još jednog kandidata za titulu - u Podgoricu sjutra dolazi Crvena zvezda, a meč u "Morači" u okviru 12. kola počinje u 17 časova.

"Za mene je Crvena zvezda po rosteru prvi favorit za osvajanje ABA lige. Moramo ući bolje u utakmicu nego što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Partizana. Vjerujem da smo to prenijeli igračima i da oni to dobro znaju. Izuzetno je važno da igramo sa puno energije u oba smjera - i u odbrani i u napadu, jer takva igra krasi ovu ekipu", rekao je Jakara.

Zvezda je lider ABA lige sa samo jednim porazom.

"Za Zvezdu se može reći da nemaju kiks ove sezone u regionalnom takmičenju. Nadam se da to može biti slučaj u ovoj utakmici’, poručio je Jakara.

Jedan od igrača koji je obilježio dosadašnji dio sezone u regionalnoj košarci je Kenan Kamenjaš. Dominantan je pod košem, a prosječno postiže 14,6 poena, uz 9,6 skokova.

"Očekuje nas još jedna utakmica protiv evroligaške ekipe, znamo sve o Crvenoj zvezdi i o njihovim kvalitetima. Napravili su izuzetno kvalitetan tim, ekipu ne samo za vrh ABA lige već i za top osam Evrolige. Vjerujem da će biti dobra, veoma zahtjevna utakmica, meč u kome će energetska potrošnja biti velika", kazao je Kamenjaš.

Centar "studenata" vjeruje da se prvo poluvrijeme protiv Partizana neće ponoviti.

"Ono što smo naučili nakon meča sa Partizanom je da moramo ući daleko bolje u meč i vjerovati da možemo doći do pobjede. Ukoliko budemo imali rezultatski priključak tokom većeg dijela meča možemo prelomiti utakmicu u našu korist. U ovom meču je Zvezda veliki favorit ali mislim da mi svoju šansu možemo tražiti na domaćem terenu", rekao je Kamenjaš.

Cijene karata za ovaj meč su 20, 25 i 30 eura. Prodaja karata je počela juče, a nastavlja se danas od 12 do 18 časova, dok će na dan utakmice biletarnica raditi od 10 časova, pa sve do početka meča.

Nakon utakmice sa Zvezdom, SC Derbi će naredne subote, na kraju prvog kruga ABA lige, igrati protiv Budućnosti.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: